15

Activiteitencentrum Sambeek
Winston Churchillstraat 7
Tel.: 0485-523387
Als u zich aan wilt melden om bezoeker te worden, kunt u zich richten tot de Instroomcoördinator van SWZ, 0499-471 241.

Wij zijn een centrum voor dagbesteding en onderdeel van SWZ. De cliënten die ons AC bezoeken zijn mensen met een lichamelijke  beperking of een niet aangeboren hersenletsel (NAH), welke een indicatie hebben voor dagbesteding. Ondersteuning en begeleiding wordt gegeven door een team van professionele (assistent) begeleiders en een coördinerend begeleider. Ons team bestaat uit 6 personen. Daarnaast wordt het team ondersteund door vrijwilligers en stagiaires.

Wij bieden bezoekers een weekprogramma waarin activiteiten zoals bewegen/sport, koken/bakken, teken/schilderen, arbeidsmatige- creatieve- en computeractiviteiten verdeeld zijn over de hele week. Daarnaast wordt er met iedere individuele cliënt bekeken wat zijn/haar wensen (doelen) zijn en waar ondersteuningsbehoeften liggen om zodoende een duidelijk beeld te krijgen voor deelname aan een specifieke (wenselijke) activiteit of meerder actviteiten. Dit alles wordt beschreven in een persoonlijk plan en wordt structureel geëvalueerd.

Het dagprogramma is gestructureerd en verloopt als volgt:
10.00 uur: ontvangst met koffie en aansluitend een informatiemoment.
10.30 uur: start activiteiten.
12.30 uur tot 13.00 uur: lunch
13.00 uur-14.30 uur: mogelijkheid om te rusten voor cliënten die dit graag willen.
14.30 uur: koffie/thee.
15.00 uur: start middagactiviteit.
16.00 uur: einde dagprogramma

Taxi’s arriveren om cliënten naar huis te brengen, tenzij de cliënt op eigen gelegenheid gaat.

Naast week-en dagactiviteiten organiseren wij ook thema-activiteiten zoals: activiteiten rond carnaval, Pasen, Kerst, sportevenementen etc. Enkele activiteiten zijn gericht op maatschappelijke participatie. Bijvoorbeeld deelname aan vrijwilligersprojecten, in de regio, in samenwerking met andere zorgaanbieders. Of koken/bakken op bestelling. Ook worden door ons producten gemaakt, op bestelling, die in een winkel voor streekproducten weer verkocht worden.

AC Sambeek ligt in de kern van het dorp Sambeek. Het pand is ruim opgezet en heeft rondom veel ruimte. Ook beschikken wij over een ruim besloten en zonnig terras, waar we bij mooi weer veel vertoeven. Naast ons bevindt zich een basisschool. Wij zijn het hele jaar door geopend, ook in vakantieperiodes.

Wij bieden een plek waar cliënten een mogelijkheid hebben zichzelf te  ontplooien met de beperkingen die er zijn en in contact kunnen komen met mede lotgenoten. Wij bieden professionele begeleiding en zijn deskundig in problematiek rondom NAH. Iedere dag is er een medewerker op de locatie die u telefonisch kan informeren als u vragen heeft, maar u kunt ook vrijblijvend bezoeken.

Sambeek_026Sambeek_081Sambeek_058