Son, 18 juni 2018

Na een grondige verbouwing heropent SWZ op donderdag 28 juni a.s. met trots Activiteitencentrum (AC) Duinendaal in Den Bosch. De afgelopen maanden heeft deze locatie een complete metamorfose ondergaan. Tussen 15.00 – 19.00 uur bent u van harte welkom om het eindresultaat te komen bewonderen en een indruk te krijgen van de activiteiten die we bieden.
De officiële opening vindt plaats om 17.00 uur en wordt verricht door wethouder Ufuk Kâhya samen met twee cliënten.

Adres:              AC Duinendaal, Eerste Rompert 5
                          5233 EA ’s-Hertogenbosch
Datum:            28 juni
Tijd:                 15.00 – 19.00 uur

AC Duinendaal is een locatie van SWZ, gelegen in de wijk ‘De Rompert’ van ’s-Hertogenbosch. Het AC biedt dagbesteding aan mensen met een lichamelijke en/of meervoudige beperking en mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Gemiddeld zijn er 60 cliënten per dag aanwezig.

Er wordt gewerkt met een vaste dagindeling en een vast programma-aanbod, zoals creatieve- en recreatieve activiteiten, houtbewerking, bewegings- en tuinactiviteiten. Daarnaast biedt het AC ook arbeidsmatige dagbesteding; er is een copyservice die volledig door de cliënten wordt gerund.  Laagdrempeligheid is één van de kenmerken van het centrum. Iedereen voelt zich hier welkom. Bovendien voelen deelnemers zich hier veilig en op hun plek.

Elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan neemt een centrale plaats in. Het contact met lotgenoten wordt als zeer positief ervaren. Daarbij is samenspel met de buurt ook heel belangrijk. Regelmatig worden er dan ook activiteiten georganiseerd waarbij de buurt wordt betrokken. Zo organiseert AC Duinendaal bijv. 4 keer per jaar een middag waarbij de kinderen van de naastgelegen basisschool kunnen deelnemen aan activiteiten voor de cliënten en wordt er voor de buurt een aantal keer per jaar een gezellige middag georganiseerd rondom een feestdag zoals bijv. Sinterklaas en Kerst.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit