Bob en Rilana wonen al vier jaar samen bij De Mondriaan. En onlangs zijn ze in het huwelijksbootje gestapt. Kirsten, persoonlijk begeleider van Bob, vertelt enthousiast: “Het was een prachtige dag!”

Vier jaar geleden hebben Bob en Rilana elkaar leren kennen. In het begin woonden ze ieder nog op een andere woonvorm van SWZ. Bob bij Prof. Zijlstra in Veghel en Rilana bij De Rietbeemd in Schijndel. Het klikte zo goed, dat ze na acht maanden gingen samenwonen. Dit was op een nieuwe plek: bij woonvorm Mondriaan in Veghel. Op Koningsdag 2019 heeft Bob een aanzoek gedaan: “Wil je de rest van je leven mijn maatje zijn?” En Rilana antwoordde enthousiast: “Ja!”

Maar toen kwam de vraag: wanneer en waar zullen gaan we trouwen? Bob en Rilana zitten namelijk   beiden in een rolstoel en de meeste vrienden van hen óók. Dit betekent dat je een grote ruimte nodig   hebt. Helemaal toen Corona om de hoek kwam kijken. Bij partycentrum De vrije teugel in Veghel was er   genoeg ruimte. Naast de ceremonieruimte kregen ze er een extra zaal met buitenruimte bij. In overleg met hun ouders hebben ze toen besloten om de bruiloft toch door te laten gaan.

“En wat zag ze er prachtig uit in haar bruidsjurk!” vertelt Bob met een blos op zijn wangen. Namens SWZ waren twee persoonlijk begeleiders en twee begeleiders uitgenodigd voor de ceremonie. “Het was zo mooi om hierbij aanwezig te zijn!” vertelt Kirsten enthousiast. “Echt een prachtig bruidspaar.”

En de ringen werden gedragen door deze prachtige labrador!

“Na de ceremonie was het tijd voor taart en champagne. Daarna hebben ze samen met hun gasten heerlijk gegeten in de feestzaal. Het was er super gezellig, al was het wel een zitfeestje,” vertelt Bob. “Vanwege de corona maatregelen mocht er niet gedanst worden die avond en daar hebben we ons ook aan gehouden,” voegt Rilana eraan toe.

Ondanks de restricties was het een dag om nooit te vergeten. We wensen beiden een lang en gelukkig leven samen!