Page 14 - Hersenletsel.. en dan?
P. 14

14 | Hersenletsel... en dan?
Hersenz bestaat uit
  Meer weten over Hersenz?
SWZ organiseert regelmatig informatie- bijeenkomsten over de behandeling van Hersenz.
Ga naar: www.swzzorg.nl/hersenz of gebruik de QR code.
  Ineke Groothoff casemanager Hersenz.
   Hersenz is een behandelprogramma waarmee je leert omgaan met de gevolgen van hersenletsel, zoals mo- torische beperkingen, vermoeidheid, concentratieproblemen en psychische problemen. Er is ook aandacht voor verliesverwerking. Hersenz is voor mensen van 18 jaar en ouder, die
niet meer in aanmerking komen voor revalidatie.
Ineke Groothoff, casemanager Hersenz: “Na revalidatie moet je thuis weer verder. Maar dit valt vaak tegen, omdat het leven op alle fronten is veranderd. Je hebt vragen over hoe het nu verder moet. Of worstelt met gevoelens van somberheid. Enkele zorgorganisaties, waaronder SWZ, hebben daarom de handen ineen geslagen om mensen, die na hun revalidatie nog dagelijks problemen ervaren als gevolg van her- senletsel, professioneel te behandelen. Zij richtten hiervoor Hersenz op. SWZ biedt Hersenz aan in de regio Noord- oost- en Zuidoost Brabant.”
Behandelprogramma Hersenz is er voor mensen, die:
• beter willen leren omgaan met de
gevolgen van hersenletsel.
• gemotiveerd zijn om zelf actief te
werken aan verbetering.
• voldoende in staat zijn om door
middel van zelfreflectie, concentratie en communicatie de behandeling te kunnen volgen.
Bouwstenen van Hersenz
De behandeling van Hersenz richt zich op de gebieden waarop mensen met hersenletsel vaak problemen ervaren. Dit zijn Emoties en Gedrag, Energie, Denken en Doen, Beweging, Communi- catie en Thuis.
Persoonlijke doelen
Bij Hersenz werk je aan je eigen doelen. Je werkt aan dingen die je de moeite waard vindt, die je graag wilt bereiken, omdat je leven er beter door wordt. Voorbeelden van doelen staan op de pagina hiernaast beschreven.
Hersenz brengt mensen letterlijk en figuurlijk weer in beweging. Daardoor neemt de kwaliteit van leven en de zelfredzaamheid weer toe. Ook part- ners en kinderen betrekken we bij het behandeltraject.
  

   12   13   14   15   16