Café Brein Uden/Veghel en Oss – In Balans Met Mantelzorg

 Wanneer je mantelzorger bent van iemand met niet-aangeboren hersenletsel kan er veel op u af komen. Naast zorgen voor een naaste kunnen er veel vragen en regelzaken bij komen. Soms ziet u door de bomen het bos niet meer en dreigt u overbelast te raken. Hoe kunt u toch in balans blijven en uw zorgtaken blijven combineren met andere dagelijkse bezigheden?

Dit thema staat centraal tijdens de bijeenkomsten Café Brein op 27 september in Uden en op 28 september in Oss. Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel(NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. Tijdens deze bijeenkomsten zal een mantelzorgmakelaar uitleg geven over de mogelijkheden op het gebied van zorg, wonen, werk, welzijn en financiën. U krijgt naast informatie ook tips en adviezen hoe u om kunt gaan met uw mantelzorgtaken en wie u daarbij zou kunnen ondersteunen. Tevens is er de gelegenheid om als mantelzorger ervaringen uit te wisselen.

We nodigen u uit om te komen luisteren en/of mee te praten in Uden of in Oss.

Café Brein Uden/Veghel is er op maandagavond 27 september van 19.30 uur(zaal open 19.uur)-21.30 uur. Locatie: Muzerijk Klarinetstraat 4 Uden. Aanmelden via: cafebreinuden@ons-welzijn.nl.

Café Brein Oss is er op dinsdagmiddag 28 september van 14 uur (zaal open 13.30 uur)-16 uur. Locatie: De Meteoor Oude Litherweg 20 Oss. Aanmelden via: cafebreinoss@ons-welzijn.nl.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Professionals in NAH, Revalidatiecentrum de Tolbrug en ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op www.breinlijn.nl

Voor meer informatie voor Café Brein kunt u contact opnemen met: Enny van Roosmalen(Café Brein Uden, 06-14342346) en Henk van Rijn (Café Brein Oss, 06-35111840).