Hoe gaan we bij SWZ met de Corona-crisis om? Hoe proberen onze medewerkers de positieve ervaringen uit de Corona-crisis in het eigen werk vast te houden? En hoe houden we het samen vol tijdens de tweede golf? Via vlogs en filmpjes nemen we u mee naar onze realiteit.

***********************

Na de kerstvakantie start de overheid met het vaccineren tegen Corona. Cliëntgebonden medewerkers eerst, in de weken daarna de cliënten. Velen vinden dat ontzettend fijn. De vaccins wijzen ons de weg naar het eind van de tunnel. Maar niet iedereen is even enthousiast. Er zijn collega’s die twijfelen. Dat mag. Jezelf niet laten vaccineren ook. Maar dat besluit heeft consequenties. En dat is een dilemma. Daarom organiseerden wij onlangs een moreel beraad. In deze vlog blikken we daarop terug en delen wij het standpunt dat SWZ nu inneemt.

***********************
We zitten met z’n allen in de tweede golf. Dat is niet makkelijk. Voor niemand en zeker niet voor onze cliënten en medewerkers. Onze zorgdirecteuren Nita Scheepers en Yvonne den Exter, hebben een vlog opgenomen om onze medewerkers een hart onder de riem te steken. Hun boodschap is: ‘Blijf in verbinding met elkaar, werk veilig en houd vol!’

***********************
Op 13 oktober gaf het kabinet een persconferentie. De boodschap is niet anders dan we verwachtten: al onze sociale contacten gaan op een erg laag pitje. Niet leuk. Wel realistisch. We zeggen ook nu: voorzichtigheid voor alles. We realiseren ons heel goed wat dat van ons allen vraagt. Daarom deze vlog van onze bestuurder Jody Cath. Kijkt u mee?

***********************
Zorgdirecteuren Yvonne den Exter en Nita Scheepers gaan in gesprek met elkaar, met diverse medewerkers en met cliënten en ouders.

***********************
SWZ is blij dat we de bezoek- en logeerregeling kunnen versoepelen, maar het is ook best spannend. Het Corona-virus is nog niet weg. Dus het is nu meer dan ooit belangrijk om SAMEN de verantwoordelijkheid te nemen om de algemene maatregelen na te leven. Bestuurder Jody Cath roept op om behoedzaam met deze versoepeling om te gaan.

***********************
Het woord ‘ruimte’ krijgt in deze Corona-tijd een bijzondere betekenis. Zeker in een organisatie die medewerkers veel eigen regie biedt. En in een tijd, waarin burgers tegen de grenzen van hun zelfdiscipline aanlopen. Benieuwd naar de vlog van bestuurder Jody Cath hierover?

***********************
Wie had gedacht dat het Corona-virus ons leven en werken bij SWZ zo op de kop zou zetten? Want dat doet het, iedere dag, overal.

***********************
Ook voor medewerkers en cliënten van SWZ is het een bijzondere tijd. Collega’s zijn op afstand, cliënten en ouders/verwanten kunnen elkaar niet bezoeken, activiteitencentra zijn gesloten en activiteiten worden nu in de woningen gedaan. Maar ook al zijn we apart van elkaar, we hoeven ons niet alleen te voelen. Met deze video, op de muziek van Willeke Alberti, Waylon en Wibi Soerjadi, zijn we toch weer een beetje SAMEN en delen we graag hoe we iets maken van deze bijzondere tijd.

***********************
Na weken van wonen en werken met alle maatregelen die de overheid heeft afgekondigd, is verbinding met elkaar belangrijker dan ooit. Tussen medewerkers, tussen medewerkers en cliënten, met ouders, en tussen partijen in de regio. Want Corona bestrijden we samen!

***********************
Voorkomen dat cliënten en medewerkers besmet raken: dat is onze gezamenlijke uitdaging. En dat vergt speciale inzet van een heleboel collega’s.

***********************
In onderstaande videoboodschap spreekt bestuurder Jody Cath over hoe SWZ omgaat met het Corona-virus. “De maatregelen die we moeten treffen zijn niet altijd makkelijk. Niet voor ons en niet voor onze cliënten, ouders, verwanten, wettelijk vertegenwoordigers en vrijwilligers. We doen ons uiterste best. Met daarbij heel veel waardering voor de inzet van onze medewerkers.”