De expositie ‘Een Kleurrijke Ontmoeting’ is een verzameling van kunstwerken, gemaakt door cliënten met een beperking. Stichting SWZ heeft deze expositie opgezet om vol trots  het creatieve talent aan het grote publiek te kunnen laten zien. De expositie is vanaf maandag 28 oktober tot en met woensdag 17 december te bezichtigen in het gemeentehuis van Son en Breugel. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en op maandag en donderdag van 14.00 uur tot 19.00 uur.

Cliënten van SWZ hebben uiteenlopende, maar allemaal even prachtige kunstwerken gemaakt. In totaal worden zo’n 40 kunstwerken van 24 cliënten geëxposeerd. “Ik kan u vertellen dat onze cliënten ons ongelooflijk hebben verrast met hun inzendingen. Omdat het er zo veel waren, hebben we helaas uit alle ingezonden kunstwerken nog een keuze moeten maken”, vertelt Carla den Otter, Consulent Recreatie van SWZ. Naast een flink aantal schilderijen is er tijdens de expositie ook keramiek, houtsnijwerk, mozaïek en pixelkunst te bewonderen. In een boek, dat tijdens de expositie ter inzage zal liggen, zal achtergrondinformatie over de kunstenaar te lezen zijn en informatie over de werken staan. Een aantal kunstwerken wordt te koop aangeboden.

 “Het idee van een expositie van kunstwerken gemaakt door cliënten is in een stroomversnelling gekomen na de onthulling van de Nachtwacht”, aldus Carla den Otter. De Nachtwacht is een pixelkunstwerk gemaakt door cliënt Rob Verwoerd. Het is een uitermate gedetaileerd werk met de Nachtwacht van Rembrandt als voorbeeld. Het werk van Rob bestaat uit 260.000 pixels en er is 16 maanden aangewerkt.  Rob heeft het kunstwerk aan SWZ geschonken en ook dit zal te zien zijn tijdens de expositie “Een Kleurrijke Ontmoeting” in het gemeentehuis van Son.

Op 26 oktober wordt de expositie officieel geopend. Bij deze feestelijkheden zijn de kunstenaars en hun verwanten/begeleiders uiteraard uitgenodigd. Vanaf 28 oktober is ‘Een Kleurrijke Ontmoeting’ voor het grote publiek toegankelijk. U bent hierbij van harte uitgenodigd en de expositie zal uw bezoek dubbel en dwars waard zijn.

Foto: Kunstwerk  ‘Abstract’ gemaakt door Dolf Driessen