Online informatiebijeenkomsten over Hersenz

Vanwege het corona-virus organiseert SWZ momenteel geen fysieke informatiebijeenkomsten over Hersenz. Wel worden er landelijke online bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze online sessies vertelt een behandelaar en een ervaringsdeskundige over  de behandeling van Hersenz. Er kunnen ook vragen worden gesteld. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die nog geen behandeling via Hersenz hebben gevolgd.

De online bijeenkomsten worden georganiseerd op de volgende data van 16.00 – 17.00 uur:

  • 23 augustus
  • 6 september
  • 20 september
  • 4 oktober
  • 18 oktober

Wilt u meedoen met een van deze online bijeenkomsten?

U kunt zich hier eenvoudig aanmelden.

De sessies verlopen via Zoom. Als u zich aanmeldt, krijgt u een bevestiging per mail van Hersenz. Daarin staat de link naar de bijeenkomst die u op uw computer, tablet of mobiele telefoon kunt volgen. Plus uitleg over de werkwijze. 

Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen aan een online sessie, dan staan wij u graag persoonlijk te woord.
U kunt contact met ons opnemen via tel. 088 799 – 8222 of mail naar hersenz@swzzorg.nl.

Lees ook meer over Hersenz in bijgaande brochure:

=====================================================

Hersenz

Mensen die hersenletsel oplopen door een CVA, ongeval, zuurstoftekort of hersenaandoening komen vaak in het ziekenhuis en of in het revalidatiecentrum terecht. Na de herstelperiode pakken ze hun leven weer op. In de chronische fase worden soms de gevolgen van het hersenletsel pas in volle omvang merkbaar en valt er nog veel te verwerken en te leren. Vaak duurt het maanden of jaren voordat de persoon zelf goed zicht heeft op de veranderingen en weer grip op zijn leven heeft. Ook de naasten moeten leren omgaan met de veranderingen bij hun partner, ouder of kind en hun eigen leven. Deze groep mensen kan baat hebben bij de behandeling van Hersenz.

De behandeling van Hersenz
Hersenz biedt behandelingen aan waarbij u leert omgaan met de gevolgen van hersenletsel, zoals motorische beperkingen, vermoeidheid, concentratieproblemen en psychische problemen. Er is ook aandacht voor verliesverwerking.

Programma op maat
Tijdens een intake wordt met u besproken waar u behoefte aan heeft en aan welke persoonlijke doelen u wilt werken. De behandeling wordt aangepast aan uw wensen en mogelijkheden. Er zijn groepsbehandelingen, er is een bewegingsprogramma en er komt altijd een behandelaar bij u thuis.

Werken met persoonlijke doelen
Bij Hersenz werkt u aan dingen die voor u van belang zijn, persoonlijke doelen die u graag wilt bereiken omdat uw leven er beter door wordt. Voorbeelden van doelen zijn:
– Ik kan omgaan met onverwachte situaties
– Ik schiet niet meer zo snel uit mijn slof
– Ik denk eerst na voordat ik doe
– Ik heb een programma met goede afwisseling tussen activiteiten en rust
– Ik kan zonder hulp de trappen op
– Ik kan naar het winkelcentrum lopen
– Ik ben minder bang om te vallen
– Mijn man en kinderen begrijpen wat er met mij aan de hand is

Naasten
Hersenletsel krijg je nooit alleen. Ook voor de partner en/of kinderen verandert er veel. Ze hebben opeens te maken met een partner of ouder die door het hersenletsel minder kan. Hersenz betrekt daarom ook de naasten bij de behandeling. Er is altijd een behandelaar die ook bij u thuis komt en gesprekken kan voeren met het hele gezin.

Behandeling in de regio
Hersenz wordt aangeboden in tientallen plaatsen in Nederland door dertien zorgorganisaties die verspreid zitten over heel Nederland. In de regio Noordoost-Brabant biedt SWZ de behandeling van Hersenz aan.

Specialisten
De behandelingen van Hersenz worden geboden door ervaren specialisten. Onze fysieke behandelaren, (neuro)psychologen, cognitieve behandelaren en afasie-behandelaren zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel. Elk team heeft een hoofbehandelaar, dat is altijd een GZ- of neuropsycholoog.

Informatiebijeenkomsten
SWZ organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten over Hersenz. Tijdens een informatiebijeenkomst gaat een van onze behandelaren in op (niet-aangeboren) hersenletsel en Hersenz en deelt een oud-deelnemer aan Hersenz zijn eigen ervaringen. Ook is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en een een-op-een gesprek met de aanwezige behandelaren, waardoor er meer op de persoonlijk situatie kan worden ingegaan.
Wilt u een informatiebijeenkomst bijwonen. Maak een keuze uit de regio’s hiernaast.