Wie te maken krijgt met niet-aangeboren hersenletsel zit vaak vol vragen. Wat houdt NAH precies in? Hoe kun je er het beste mee omgaan? Welke ondersteuning is beschikbaar? Zijn er speciale opleidingen of cursussen?

Voor al die vragen kun je bij SWZ terecht.

Bij SWZ werken veel experts op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Zij zijn speciaal deskundig als het gaat over NAH en dagelijks leven, dagbesteding, wonen, werkbegeleiding, ondersteuning thuis, behandelingen, training en scholing. Hun kennis combineren we met die van ervaringsdeskundigen met hersenletsel. SWZ heeft alles in huis om mensen te ondersteunen met informatie, voorlichting en scholing.

Voor Wie?

  • mensen met hersenletsel, hun familie, naasten, mantelzorgers
  • zorgmedewerkers, verwijzers, gemeenten
  • vrijwilligers
  • scholen en vakopleidingen

Eenvoudige vragen kunnen we direct beantwoorden. Is er meer uitleg nodig, dan koppelen we de vraag snel aan de juiste medewerker.

Informatie

Uitgebreide informatie over niet aangeboren hersenletsel en de diensten die SWZ aanbiedt, is te vinden via:

Voorlichting

Met onze voorlichtingsactiviteiten gaan we een stapje verder, letterlijk en figuurlijk. Onze beroepskrachten en ervaringsdeskundigen zijn regelmatig te gast bij bijeenkomsten van mensen met NAH (en hun naasten). Bijvoorbeeld bij Café Brein of het Hersenletsel Café. Ook collega-zorgorganisaties, gemeenten, scholen en vakopleidingen schakelen ons in om voorlichting te geven. Wij bieden onder meer:

  • presentaties
  • workshops
  • schoolprojecten

Opleiding

SWZ ondersteunt familie, naasten, vrijwilligers en beroepskrachten ook d.m.v. opleidingen Onze ervaring is dat mensen die er gebruik van maken, daar veel aan hebben. Het beter begrijpen en aanvoelen van iemand met NAH maakt het dagelijks leven van familie en naasten een stuk prettiger. Vrijwilligers merken dat de omgang met de NAH-doelgroep beter verloopt. Professionals vergroten hun kennis en vaardigheden, waardoor de kwaliteit van zorg én het werkplezier toeneemt.

SWZ biedt de volgende opleidingsactiviteiten:

Klik hier voor:

inschrijfformulier
Inschrijfvoorwaarden
Praktische informatie

Daarnaast kunnen de scholingsactiviteiten op maat worden aangeboden.