Margot deed het! “Ik werkte als Adviseur Kwaliteit en Veiligheid en was toe aan een nieuwe werkomgeving. Op LinkedIn vond ik mooie, persoonlijke berichten vanuit SWZ. Ik stond op het punt een open sollicitatie te sturen, toen mijn oog viel op een passende vacature bij SWZ.” Haar sollicitatiebrief trok de aandacht van de selectiecommissie. Een eerste gesprek kon worden ingepland. “De gesprekken konden niet face-to-face plaatsvinden, wegens de richtlijnen van het RIVM. Zodoende voerde ik de gesprekken door middel van videobellen. Twee gesprekken na elkaar, met meerdere gesprekspartners tegelijk.”

Zoiets is voor alle partijen onwennig, maar de gesprekken leverden direct vertrouwen op. “Uiteindelijk viel de keuze op mij! Op dat moment bedacht ik me: ‘ik ben er nog nooit geweest’. Een beetje een sprong in het diepe, zowel voor mij als voor SWZ.”  Toch zegt het van beide kanten wel iets over de manier, hoe we met elkaar omgaan binnen SWZ. Op basis van vertrouwen. Nadat de arbeidsvoorwaarden digitaal akkoord waren bevonden, trad Margot op 1 juni in dienst.

“Een rondleiding op de eerste werkdag, waarbij je meteen met iedereen kennismaakt, zat er helaas niet in. Mijn teamgenoten hebben me wel geholpen door een introductiemail rond te sturen. Vervolgens werd ik spontaan uitgenodigd voor een virtueel kopje koffie, via Microsoft Teams. Zodoende leerde ik al snel mensen kennen en kreeg ik toch aansluiting met de praktijk. En mijn directe collega’s konden de manier van werken online goed aan me overbrengen.” Ben je benieuwd of er een leuke baan voor jou tussen zit? Neem een kijkje bij SWZ