Son, 21 maart 2022

Het afgelopen weekend heeft het Eindhovens Dagblad aandacht besteed aan de aanstaande veranderingen voor mensen met een beperking of een ziekte in de gemeente Eindhoven. Deze verandering is het gevolg van een aanbesteding. Gemeente Eindhoven heeft ervoor gekozen om met 5 hoofdaannemers voor begeleiding en circa 12 hoofdaannemers voor dagbesteding in zee te gaan en geen contracten meer af te sluiten met 119 zorgaanbieders zoals in het verleden. Ook is er een korting doorgevoerd waardoor de kans groot is dat iedereen met dagbesteding een kwart minder hulp krijgt.

SWZ heeft hierdoor helaas de keuze moeten maken om niet mee te doen aan de aanbesteding. Dit gaat ons aan het hart. Maar de gemeente Eindhoven biedt – na eerdere verlagingen – nu echt te weinig geld voor de zorg die mensen met niet-aangeboren hersenletsel nodig hebben. Daarmee kunnen we niet de intensieve zorg bieden die deze groep mensen nodig heeft.

Vanda van der Kooi ging over de consequenties hiervan in gesprek met zorgdirecteur Nita Scheepers en relatiebeheerder Monica van der Meer van SWZ, en enkele cliënten.

Lees hier het volledige artikel, Grote zorgen na veranderingen in dagbesteding; ‘Waarom is er wel geld voor de Wielewaal, maar moet mijn wereld instorten?’ | Eindhoven | ed.nl

Artikel Eindhovens Dagblad 19 maart 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 18 maart verscheen er een ander artikel over dit onderwerp. Daarin geeft een aantal cliënten een reactie op wat deze verandering voor hen betekent. Lees hier het volledige artikel, Gehandicapten in tranen omdat hulp wegvalt; dagbesteding en begeleiding van meer dan duizend Eindhovenaren op de schop | Instagram | ed.nl 

Artikel Eindhovens Dagblad 18 maart 2022