Jubilaris Jody Cath

Op 1 november werkt onze bestuurder, Jody Cath, precies 40 jaar in de gehandicaptenzorg. Wat een mijlpaal!

Jody: “Ik denk nog regelmatig terug aan deze lange periode. De gehandicaptenzorg was zeker niet mijn eerste keus. Maar na mijn opleiding lukte het me niet om mijn droombaan, speltherapeut bij kinderen met zeer moeilijk gedrag, te krijgen. Wat had ik het zwaar die eerste week, iedere werkdag eindigde met een huilbui. Ik zag alleen maar de beperking en niet de mens achter de beperking. Gelukkig duurde dit maar een week. De cliënten hebben mij geholpen om zichtbaar te worden. En dat ik kon genieten van dit prachtige werk.

Ik denk aan Joke, die niet kon praten, maar met haar lieve glimlach mijn hart wist te raken. En aan Patrick, die heel boos kon worden als hij zich onbegrepen voelde. Wat voelde ik me gelukkig, als het me tóch lukte om hem te begrijpen. Genieten van de kleine dingen, de humor, maar toch ook de verdrietige momenten, want die helpen je te waarderen wat je hebt.

Allerlei rollen heb ik vervuld in de gehandicaptenzorg. Nu bij SWZ als bestuurder, waarschijnlijk mijn laatste rol in mijn loopbaan. Een mooier slotakkoord is er niet. SWZ heeft de gave om mensen aan zich te binden. En dat is bij mij ook gebeurd. Ik ben er trots op, dat ik voor SWZ mag werken. Met vallen en opstaan doen we het vooral sámen.

Ik begrijp trouwens echt niet, waarom we in de gehandicaptenzorg een probleem hebben om aan personeel te komen. Een mooiere baan bestaat er niet! Ik hoop daarom nog een aantal jaren te genieten van dit prachtige werk en deze mooie organisatie.