Son, 24 maart 2020

Vanwege de Corona-crisis hebben we ook bij SWZ maatregelen moeten nemen om onze cliënten en medewerkers te beschermen. Een van deze maatregelen is de preventieve sluiting van alle locaties. Met pijn in ons hart. Want ook wij willen niets liever dan dat ouders, vrijwilligers, medewerkers en cliënten elkaar weer gewoon kunnen zien en ontmoeten. En onze cliënten en ouders het verdriet besparen dat ze elkaar nu even niet zien.

Medewerkster Lynn Timmermans, begeleidster bij een groep van SWZ Zonhove, uitte afgelopen week op Facebook haar emoties over deze maatregel. Die ze heel goed begrijpt, maar die ook zoveel verdriet brengt bij de cliënten die ze begeleidt. Haar emotionele bericht werd opgepakt door Omroep Brabant.

SON – “Hun verstandelijk vermogen ligt tussen de 0 en 6 jaar en ze snappen er helemaal niets van”, zegt Lynn Timmermans die groepsbegeleider is van meervoudig gehandicapten in Son. “Ze vragen continu naar mama of papa. Wij krijgen niet uitgelegd dat hun ouders nu niet op bezoek mogen komen vanwege het coronavirus.”

Lees verder via deze link.