Vrijdag 30 juni zijn in Utrecht de Gouden en Zilveren Prokkels uitgereikt. Dat zijn de prijzen voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. In drie categorieën zijn de prijzen uitgereikt, door de winnaars van vorig jaar. SWZ Zonhove ontving een Zilveren Prokkel in de categorie “Prokkelen in de samenleving”.

SWZ heeft verschillende Prokkels georganiseerd om mensen de kans te geven elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren. Zo gingen medewerkers van DELA samen met cliënten van SWZ Zonhove op diverse locaties samen aan de slag, werd er een rolstoelwasstraat ingericht, is een belevingsgroep met medewerkers van VGZ naar de Efteling geweest, en waren er diverse Prokkelstages.

Deze prokkelstages waren weer een groot succes. De medewerkers van Carrousel leren(d) werken hebben verschillende stages geregeld, waardoor jongeren van Stg. MeeDoen Werkt en cliënten van SWZ Zonhove een mooie werkervaring rijker zijn.

Zo waren er leerzame stages bij Berkenstaete en La Sonnerie. Op het terrein van Zonhove werd samengewerkt bij de receptie, het magazijn en werkte een cliënt een dag mee met een clustermanager.

Het “restaurant voor één dag” was ook succesvol. 14 jongeren van Stg. MeeDoen Werkt hebben olv kok John Pols van ‘Flavours catering & evenementen’ en gastvrouw Annika een overheerlijk diner verzorgd voor hun ouders, vrijwilligers en gasten zoals wethouder Robert Visser, medewerkers van de gemeente S&B en het CMD.

Ook Job’s grote wens om als DJ zijn debuut te maken, is gerealiseerd tijdens een live uitzending van Radio S&B. Daar was hij de co-presentator van Han Muller, die blij verrast was door Job’s presentatie talent!

Voor een aantal Prokkelstage deelnemers is deze ervaring een mooie opstap naar begeleid werken, voor anderen was het een mooie ontmoetingservaring in een werkproces tussen mensen met en zonder een beperking.

Carrousel leren(d) werken is altijd op zoek naar kansen en plaatsen voor jongeren die graag willen werken, maar daarbij wat hulp kunnen gebruiken. Want bij Carrousel vinden we dat jongeren niet thuis horen te zitten, maar binnen hun eigen mogelijkheden aan de slag moeten kunnen in hun eigen dorp Son en Breugel.
Ondernemers die meer willen weten over de mogelijkheden van (prokkel)stages, werkervaringsplekken of werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen contact opnemen met Wendy Boogers (088-799 8037) of Maaike van Kempen, (088-799 8112) of mail naar info@carrouselwerkt.nl

Het Zilveren Prokkel presentatiefilmpje over de stages is te zien op: www.zonhove.nl en uitgebreide informatie is te lezen op: http://www.prokkel.nl/prokkel/stichting-swz-actief-in-de-prokkelweek/

Het was een topmiddag, en we zijn alweer aan het bedenken welk innovatief Prokkelproject we volgend jaar gaan organiseren, om de ‘prikkelende ontmoeting’ nog verder op de kaart van Son en Breugel te zetten