Ruim 360 vrijwilligers zijn betrokken bij SWZ. Zij doen enorm waardevol werk. Werk dat niet altijd eenvoudig is. Waarvoor je soms best wat in huis moet hebben, maar waar je ook veel plezier aan kunt beleven.

SWZ wil hen optimaal ondersteunen om hun werk goed te kunnen doen. Ons motto ‘Ontplooi je mogelijkheden’ geldt óók voor onze vrijwilligers. Daarom organiseren wij in maart 2014 een educatieve doedag. Vol met workshops zoals: Kletsen als je niet kunt praten, Omgaan met autisme of Veilig werken met een tillift.
Deze dag brengt extra kosten met zich mee, die niet uit het gewone zorgbudget kunnen komen. SWZ heeft daarom dit project ingediend bij Rabobank Het Groen Woud Zuid. Deze Rabobank heeft nl. Het Groene Goud in het leven geroepen. Dit is een bedrag van € 75.000,- dat verdeeld wordt onder lokale projecten in Best, Oirschot, De Beerzen en Son en Breugel. De leden van Rabobank Het Groene Woud Zuid bepalen wie een bijdrage krijgt. Wij zijn trots om te kunnen melden dat van de 20 genomineerde projecten Zonhove op de 4e plaats is geëindigd en daarmee een bedrag van € 3.500,- binnen heeft gehaald om deze dag te kunnen organiseren. Wij danken Rabobank Het Groene Woud Zuid heel hartelijk voor dit initiatief en de leden voor het uitbrengen van hun stem op dit project!!