12

Activiteitencentrum Duinendaal
Onze openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 8.30- 17.00
(de activiteiten voor cliënten vinden plaats tussen 10.00-16.00)
Wij zijn bereikbaar op: 073-6422345
Voor niet dringende zaken: Duinendaal@swzzorg.nl

Activiteitencentrum Duinendaal is een activiteitencentrum (AC), gevestigd in Den Bosch. Het AC biedt dagbesteding aan mensen met een lichamelijke- en/of meervoudige beperking en aan mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Binnen Duinendaal werken er 17 medewerkers, waaronder (Persoonlijk) Begeleiders, Assistent Begeleiders en een verzorgende.

Er wordt gewerkt met een vaste dagindeling en een vast programma-aanbod, zoals creatieve- en recreatieve activiteiten, houtbewerking, bewegings- en tuinactiviteiten. Het AC beschikt ook over een eigen CopyService waar door cliënten arbeidsmatig wordt gewerkt. Per dagdeel worden er ongeveer 8 verschillende activiteiten aangeboden. Elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan neemt een centrale plaats in. Het contact met lotgenoten wordt als zeer positief ervaren. Laagdrempeligheid is één van de kenmerken van het centrum. Men voelt zich hier welkom. Bovendien voelen deelnemers zich hier veilig en op hun plek.

AC Duinendaal organiseert 4 keer per jaar een middag waarbij de kinderen van de naastgelegen basisschool aan de activiteiten voor cliënten kunnen deelnemen. Daarnaast wordt er een aantal keer per jaar een gezellige middag georganiseerd rondom een feestdag zoals Kerst, Sinterklaas, Carnaval.

Elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan neemt een centrale plaats in. Het contact met lotgenoten en de diversiteit aan activiteiten wordt als zeer positief ervaren,  Samenspel met de buurt is echter ook belangrijk voor AC Duinendaal. Het activiteitencentrum gaat een belangrijke sleutelfunctie vervullen in de wijk “De Rompert”, deze activiteiten zijn momenteel in ontwikkeling. Wij willen ook in de toekomst de beste zorg en ondersteuning blijven bieden voor burgers uit ’s-Hertogenbosch met een beperking en/of NAH.

Activiteitencentrum Duinendaal is een activiteitencentrum (AC) in de wijk “de Rompert” van ’s-Hertogenbosch, in de directe omgeving van winkelcentrum “De Rompert”. Het activiteitencentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit het Centraal station ’s-Hertogenbosch, en ligt in de directe omgeving van uitvalswegen A2 en A59.

Duinendaal is een grote locatie, er zijn ongeveer 60 cliënten per dag aanwezig.

 

EersteRompert5_028Sambeek_026EersteRompert5_015