SWZ Zonhove. Buitengewoon

Onze ambitie
Voor SWZ Zonhove

Onze locatie Zonhove is een bijzondere plek in Son. Deze unieke wijk ligt op loopafstand van het centrum, midden in de natuur, en is er speciaal voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Hier kunnen zij wonen, werken en genieten van het leven. Want daar gaat het om bij SWZ zorg: niet er het beste van maken, maar het beste uit je leven halen en je mogelijkheden ontplooien.

 

De locatie Zonhove kan bogen op een rijke historie. Begin vorige eeuw stond op deze plek een klooster. Het klooster verdween, de zorg voor de medemens bleef bestaan.

 

Focus op woningen voor cliënten

De komende jaren werken we aan de complete vernieuwing van het mooie, maar flink verouderde Zonhove. Met alle betrokkenen laten we een droom tot werkelijkheid komen. Onze ambitie is groot: we willen een unieke wijk realiseren, waar iedereen wel zou willen wonen!

Andere vorm en fasering

In 2022 moesten we besluiten dat alle eerder gepresenteerde nieuwbouwplannen een andere vorm en fasering krijgen. Stijgende prijzen van energie en bouwmaterialen en hogere rentes waren de oorzaak dat wij onze plannen moesten bijstellen.

 

De focus is daarom verlegd: we werken plannen uit voor de realisatie van drie woongebouwen, voor in totaal 96 bewoners. Dit noemen we de Boswoningen, zij krijgen namelijk een plek tussen de tijdelijke huisvesting en de rand van het bos en op de plaats van D’n Tref. Vervolgens maken we een plan om aansluitend de overige woningen te realiseren. Ondertussen kijken we hoe de wereld zich verder ontwikkelt en wat dat betekent voor het vervolg, zoals dagbesteding/werk voor cliënten, behandelcentrum en kantoren.

 

Een unieke wijk

Op onze locatie in Son werken wij aan een unieke wijk, midden in het dorp waar cliënten zich thuis voelen en medewerkers prettig werken.

Vind je hier niet wat je zoekt?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.