Pauwert & Lichtstad

In een samenwerkingsverband tussen Pauwert Architectuur en Lichtstad Architecten krijgt de gebouwde omgeving van Zonhove vorm. Gezamenlijk streven wij naar functionele en mensgerichte gebouwen die zo lang en divers mogelijk te gebruiken zijn. Altijd in harmonie met omgeving en milieu. Hierbij worden architectonische, stedenbouwkundige, maatschappelijke én bestuurlijke uitgangspunten geïntegreerd.

 

We hebben een sterke focus op integrale samenwerking, in open dialoog met alle betrokkenen gedurende het gehele proces. In een vroeg stadium slaan wij de handen ineen met andere ontwerpende disciplines om elkaar te versterken en scherp te houden. Kennis en expertise delen we graag; we zijn ervan overtuigd dat ontwerpen daar beter van worden. Hierdoor realiseren wij optimale en integrale ontwerpen. Wij doen dit met een voorkeur voor een circulaire aanpak, want duurzaamheid biedt kansen voor mens en milieu.

 

Samen hebben we méér bedenkkracht en kunnen we een vraagstuk vanuit nog meer invalshoeken benaderen. Architectuur ontstaat vervolgens vanuit eenvoud, analyse en zorgvuldigheid. Deze drie-eenheid leidt tot sterke en uitgesproken concepten, die sociale en ruimtelijke samenhang bieden én die door een circulair gedachtegoed en flexibiliteit inspelen op veranderde omstandigheden. Door het beheersen van die complexiteit zijn we in staat aantrekkelijke en functioneel vormgegeven ruimtes te maken, waarin herkenbaarheid en inzichtelijkheid voor de gebruiker een belangrijke rol spelen.

 

Klik hier voor meer informatie over Pauwert en hier voor meer informatie over Lichtstad Architecten.

 

Wat betekent Pauwert & Lichtstad voor de nieuwbouw van Zonhove?

Voor Zonhove realiseren wij de komende jaren een prachtig woonpark. Het thuis voor 160 cliënten midden in het dorp Son en Breugel, maar binnen een beschermde groene omgeving. In een samenwerking tussen Pauwert Architectuur en Lichtstad Architecten worden de diverse woongebouwen, dagbestedingsgebouwen en facilitaire functies vormgegeven en uitgewerkt. In de eerste fase worden woongebouwen aan de bosrand gerealiseerd en ontstaat er het eerste wijkje rond het ‘hart’ van het park; een plek voor ontmoeting en samenkomst. Het wijkje is te herkennen aan de robuuste metselwerk woningen met karakteristieke schoorstenen, mooi gelegen aan de rand van het bos.

 

Deze mooie opgave realiseren wij in een nauwe samenwerking met alle betrokken partijen en gebruikers. Om tot het beste ontwerp te komen voeren we intensieve gebruikers overleggen en organiseren we zogenoemde ‘bouwdagen’. Met alle adviseurs, (zorg)medewerkers en verwanten wisselen we ideeën, wensen en ervaringen uit om deze kennis en inzichten vervolgens samen te brengen in het uiteindelijke ontwerp. Wij streven naar een fijn nieuw thuis voor de cliënten en werkplek voor medewerkers, waarin de zorg optimaal is, de prachtige omgeving een grote rol speelt en de gebouwen toekomstbestendig, eigentijds, duurzaam en comfortabel zijn.

pauwert.jpg

lichtstad.png

Vind je hier niet wat je zoekt?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.