Specialistische thuisondersteuning

Een helpende hand in je gezin

Je kind is het meest vertrouwd en thuis bij jou. Jij weet wat hij of zij nodig heeft, vraagt en bedoelt. De zorg voor je kind met een (ernstig) meervoudige beperking (EMB) kan ook pittig zijn, en veel van je vragen of juist vragen bij je oproepen. Kom je er zelf niet helemaal uit, of wil je wekelijks een paar uurtjes ontlast worden in de zorg, dan kan professionele hulp thuis enorm waardevol zijn. Om je te ondersteunen en te begeleiden als dat nodig is, kun onze specialistische thuisondersteuning inzetten voor kinderen met EMB tot 18 jaar.

 

Ondersteuning in jouw gezin

Onze specialistische thuisondersteuner komt bij je thuis, in je gezin. Dat kan 1 dag in de week zijn, maar ook meerdere momenten. Vaak komt een ondersteuner jarenlang in hetzelfde gezin. Zo ontstaat er een mooie band.

Menno en Sjarien

Hoe werkt het?
Daar waar vragen spelen, beantwoorden we die voor je en gaan we met je kind aan de slag. Bijvoorbeeld om dingen soepeler te laten verlopen, je kind een nieuwe vaardigheid aan te leren, maar ook om jou als ouder op bepaalde momenten te ontlasten.


We bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij zwemles of 1-op-1-begeleiding van je kind zodat hij of zij samen met buurtkinderen naar die leuke BSO in de wijk kan. Of we halen je kind van school, drinken samen gezellig iets bij thuiskomst en oefenen met koken of fietsen, of met het uitvogelen van de spraakcomputer.


Heeft je kind verpleegkundige zorg nodig (sondevoeding bijvoorbeeld), dan bieden wij die ook. Onze thuisondersteuners zijn vaak verpleegkundigen. Heb je vragen over de opvoeding of zoek je je weg in zorgland? Ook daarin kunnen we ondersteunen.


Samen kijken we welke vragen en behoeften er zijn en zo richten we de op maat ondersteuning in voor jouw kind, in de vertrouwde omgeving van je gezin.

 

Wil je meer weten over specialistische thuisondersteuning van SWZ zorg of je aanmelden?
De zorgbemiddelaars zijn er voor al je vragen. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 799 82 22 of per mail: zorgbemiddeling@swzzorg.nl.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. Onze zorgbemiddelaars helpen je graag verder. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.