Zorg in de Klas

Passende zorg en ondersteuning op school

Je kind is op zijn of haar plek op school, waar hij of zij onderwijs krijgt dat past. Om zo goed mogelijk te kunnen meedoen met het onderwijsprogramma, is er soms wel zorg en ondersteuning nodig op school. Met onze Zorg in de Klas (ZIK) krijgt je kind zorg die nodig is tijdens schooluren. Zo kan hij of zij optimaal meedoen in de klas. 001-Zorg-in-de-klas-internet.jpg

SWZ zorg biedt Zorg in de Klas op de Emiliusschool in Son en op de Mytylschool Gabriël in Den Bosch. Kinderen die wij ondersteunen hebben een intensieve ondersteuningsvraag op het gebied van (individuele) begeleiding, persoonlijke verzorging en/of verpleging. Samen met leerkrachten en onderwijsassistenten kijken we wat nodig is en zorgen we ervoor dat een kind zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan het onderwijsprogramma en de activiteiten in de klas.

Financiering

Voor Zorg in de Klas heb je een indicatie of beschikking nodig van de gemeente of een WLZ-indicatie. Dat is voor iedereen weer anders; de coördinator op school of de zorgbemiddelaar van SWZ zorg kan je er alles over vertellen. 007-Zorg-in-de-klas-internet.jpg

Heb je een vraag over Zorg in de Klas of wil je je kind aanmelden?
De zorgbemiddelaars zijn er voor al je vragen. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 799 82 22 of per mail: zorgbemiddeling@swzzorg.nl.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. Onze zorgbemiddelaars helpen je graag verder. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.