Mondzorg

Op je gemak bij de gespecialiseerde tandarts

 

Een bezoek aan de tandarts staat bij niemand echt bovenaan het leuke dingenlijstje. Als je een beperking hebt, kan het nog lastiger zijn. Bijvoorbeeld omdat je overbeweeglijk bent, je niet zomaar zelf in een tandartsstoel kunt gaan liggen of angst hebt. Je wilt dan een tandarts die de tijd voor je neemt en rekening houdt met wat jij nodig hebt.

 

In het behandelcentrum van onze locatie Zonhove in Son vind je onze gespecialiseerde tandarts en een tandartsassistente. Zij nemen meer tijd dan een ‘gewone’ tandarts, werken in een grote ruimte en er is bijvoorbeeld een tillift. Ze begrijpen wat iemand met een ernstig meervoudige beperking nodig heeft om een tandartsbezoek zo gemakkelijk mogelijk te maken en behandelingen in alle rust uit te voeren.

 

De tandarts is er 2 dagen in de week. Je kunt er terecht voor:

  • Preventieve zorg, zoals advies over poetsen, fluoride en eten en drinken
  • Controles
  • Tandheelkundige behandelingen

Samenwerking
Als het nodig is, werkt de tandarts samen met andere deskundigen. Bijvoorbeeld met een AVG-arts, logopedist of medewerkers van andere tandheelkundige centra. Is het beter dat een behandeling onder algehele narcose plaatsvindt, dan gebeurt dat in een centrum voor bijzondere tandheelkunde.

 

Samen overleggen
Kom je in aanmerking voor de gespecialiseerde tandarts? Dan nodigen we je uit voor een intakegesprek. De tandarts doet dan ook een eerste mondonderzoek. Zo bepalen we samen welke behandeling past en hoe we die het beste kunnen uitvoeren.

Een afspraak maken?
Dan kan via telefoonnummer 088 799 80 50. Met vragen mail je naar tandarts@swzzorg.nl.

Spoed of pijn? Buiten werktijden, in het weekend en tijdens vakanties bel je naar de Tandartsenpost Eindhoven op nummer 040 311 19 15.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. Onze zorgbemiddelaars helpen je graag verder. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.