Behandeling

Bij SWZ zorg zijn we zeer ervaren in behandeling van kinderen en jongeren met een (ernstig) meervoudige beperking. Die behandeling bieden we in verschillende levensfases, soorten en vormen. Voor de allerkleinsten is er Okido, onze specialistische vroegbehandeling. Daar bieden we intensieve specialistische zorg en behandeling voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Heb je thuis hulp nodig, zodat je wegwijs raakt en weer rust en gezelligheid ervaart in je gezin? Dan komt onze ambulante behandelaar bij je thuis voor intensieve ambulante gezinsbehandeling.

Als je kind bij ons op Zonhove woont, bieden we verschillende soorten behandelingen. We werken daarbij ook intensief samen met revalidatiecentrum Blixembosch van Libra Revalidatie.
Onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, een Arts Verstandelijk Gehandicapten en gedragskundigen: allemaal werken zij samen in een multidisciplinair team. Zo besteden we aandacht aan bijvoorbeeld de zit- en lighouding, zo zelfstandig mogelijk functioneren, spraak en communicatie, en jezelf comfortabel en veilig voelen. Wat er ook nodig is en waar wensen ook liggen: samen werken we aan een fijn leven, gericht op ontwikkelen en op wat juist wél kan.

 

Behandeling op maat

Ieder kind is anders, dus is ook elke behandelvraag anders. Samen met jou als ouder of naaste maken we een plan met doelen en hoe we daaraan gaan werken. Dat plan evalueren we regelmatig, zodat we de behandeling(en) steeds aanpassen op de ontwikkeling van je kind.

 

Heb je een vraag over behandeling bij kinderen en jongeren met EMB van SWZ zorg?
De zorgbemiddelaars zijn er voor al je vragen. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 799 82 22 of per mail: zorgbemiddeling@swzzorg.nl.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. Onze zorgbemiddelaars helpen je graag verder. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.