Specialistische vroegbehandeling

Eén passende plek voor je kind

Heeft je kind een ontwikkelingsachterstand en/of een (ernstige) meervoudige beperking, dan wil je niets liever dan een plek waar je als ouders ondersteuning en rust vindt, en een passende behandeling voor je zoon of dochter. Vroegbehandeling Okido is zo’n plek. Op het terrein van onze locatie Zonhove in Son vind je binnen Okido intensieve specialistische zorg en behandeling voor kinderen van 0 tot 5 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/of een (ernstige) meervoudige beperking.

Alles in 1
Okido biedt één centrale plek voor diagnose & behandeling én begeleiding & zorg. Een groep heeft maximaal 8 kinderen. Samen met jou als ouder kijken we naar jouw kind en welke behandeling, begeleiding en zorg hij of zij op dat moment nodig heeft. Zo kan je kind zich zo goed mogelijk ontwikkelen.


Alle behandelaren in huis

Bij Okido werkt een team van vaste medewerkers met een verpleegkundige achtergrond. Dat geeft vertrouwen en rust voor je kind, en het geeft ons de kans om hem of haar goed te leren kennen. Alle disciplines hebben we in huis. Zij gaan individueel of in de groep aan de slag met je kind. Een kinderrevalidatiearts, fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, gedragsdeskundige, allemaal horen ze bij Okido. Zo kunnen we aandacht besteden aan alle aspecten van de ontwikkeling: motoriek, spel, communicatie, eten en drinken, sociaal functioneren, zindelijkheid, alertheid, en eigen regie. Dat doen we in een omgeving waarin kinderen zich fijn en veilig voelen en waar ze zich spelenderwijs ontwikkelen, stap voor stap.


Je vindt vroegbegeleiding Okido in de Emiliusschool op het terrein van Zonhove. We maken gebruik van gezamenlijke faciliteiten zoals het zwembad, snoezelruimtes, de computerruimte en de soft-play gymzaal. We hebben allerlei speelmaterialen om de zintuiglijke en motorische ontwikkeling te stimuleren.

Okido

De volgende stap
De specialistische vroegbehandeling is er speciaal voor kinderen van 0 tot 5 jaar. De meeste kinderen komen meerdere dagen in de week. Okido is open van 9.30 tot 16.00 uur. Als je kind een indicatie daarvoor heeft, bieden we ook buitenschoolse opvang.
Is je kind 4, dan gaan we samen op zoek naar de meest passende vervolgvoorziening. Dat kan de Emiliusschool zijn, maar we bekijken ook andere mogelijkheden.   

 

Financiering
Om bij Okido specialistische vroegbehandeling te krijgen, heb je een indicatie of beschikking nodig van je gemeente. Dat is voor iedereen weer anders; de zorgbemiddelaars van SWZ zorg kunnen je er alles over vertellen.

Meer weten over specialistische vroegbehandeling of vrijblijvend oriënteren bij Okido?
De zorgbemiddelaars zijn er voor al je vragen. Ze zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 799 82 22 of per mail: zorgbemiddeling@swzzorg.nl.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. Onze zorgbemiddelaars helpen je graag verder. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.