Zivver 

SWZ zorg gebruikt Zivver voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie 

Goede zorg brengt met zich mee dat SWZ zorg de beschikking heeft over veel informatie en gegevens van personen. Dat betreft gegevens van cliënten in het kader van de geboden zorg en ondersteuning, maar ook gegevens van medewerkers in het kader van goed werkgeverschap en gegevens van externe partijen. Vaak zijn dat ook zeer privacygevoelige gegevens, zoals gezondheidsgegevens. 


Al deze partijen moeten erop kunnen rekenen dat wij zorgvuldig met deze gevoelige gegevens omgaan. Daarom willen we persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie op een veilige manier communiceren. Dat is nodig omdat de huidige kanalen – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post – kwetsbaar zijn. 


SWZ zorg gebruikt Zivver om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hierdoor garanderen wij dat wij deze gevoelige informatie met de modernste beveiliging versturen, en dat niemand anders dan de ontvanger de inhoud van de e-mail kan lezen. 


Hoe open je een bericht dat via Zivver is verstuurd? 

Heb je een e-mail ontvangen van SWZ zorg via Zivver? Dan open je dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van Zivver. Hier moet je een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder). 

 

Bericht openen met een toegangscode 

Je hebt een beveiligd bericht ontvangen. Degene die het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan je doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op ‘Klik voor bericht’ en vul deze toegangscode in. Nu kun je het bericht lezen. Heb je geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender. 

 

Bericht openen met een sms-code 

Je hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd met een sms-code. Degene die het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘sms sturen’. Vul dan de code in die je op je telefoon ontvangt. Nu kun je het bericht lezen. 

 

Berichten lezen met een eigen Zivver-account 

De meest veilige en gemakkelijke werkwijze om e-mail berichten te ontvangen van SWZ zorg, is zelf een gratis Zivver-account aan te maken. Dan kun je direct alle mails inzien, zonder een code te gebruiken. 
Via de website van Zivver kun je gratis een account aanmaken via de knop Log in rechtsboven aan de pagina. 

 

Wil je reageren op een e-mailbericht dat via Zivver is verstuurd? 

Je leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als je op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop ‘Beantwoorden’. Je kunt dan in het antwoordveld direct jouw reactie typen. Eventueel kun je ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. Je verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvang je weer een notificatie per e-mail. 

 

Geef wijzigingen in jouw e-mailadres en telefoonnummer door aan ons! 

Het is belangrijk dat je wijzigingen in jouw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met je blijven communiceren. Je kunt ons op de gebruikelijke wijze op de hoogte stellen van wijzigingen: via je vaste contactpersoon bij SWZ zorg. Voor cliënten is dit de persoonlijk begeleider of behandelaar. 

 

Meer over Zivver 

Met Zivver kun je veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. Zivver versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen of andere informatie die je veilig wilt versturen. Verstuur je een bericht via Zivver, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt Zivver met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen. 

 

Vragen? 

Heb je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kun je het ontvangen bericht niet openen? Of heb je vragen over Zivver? Neem dan contact op via:  zivver@swzzorg.nl
Meer weten? Zie www.zivver.nl

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.