SWZ locatie Zonhove

Wonen op SWZ locatie Zonhove betekent veel gezelligheid, maar ook voldoende privacy. Elke Brink heeft een gezamenlijke woonkamer. Daar ontmoeten cliënten elkaar en eten ze samen. De eigen kamer is de privéplek waar je je kunt terugtrekken. Bijvoorbeeld om rustig tv te kijken.

Adresgegevens

Nieuwstraat 70 
5691 AG Son 
0499 471 241

Neem een kijkje binnen:


Meehelpen in huis

Zoveel mogelijk helpen de cliënten een handje mee. Bijvoorbeeld bij het dekken van de tafel. Dat is gezellig en goed om vaardigheden op peil te houden. Sommige groepen koken op zaterdag zelf. Zin in wat extra’s, zoals pannenkoeken of een taart bakken? Geen probleem en cliënten doen dan vaak zelf de boodschappen.

Kenmerken
EMB
Persoonlijke aandacht
14 kleine woongroepen
Gezellige huiselijke sfeer

Elke Brink z’n eigen sfeer

De knusse woningen op Zonhove heten Brinken. Je woont bijvoorbeeld op Brink  16, of op Buitenbrink 5.  Elke Brink heeft een eigen sfeer. De cliënten praten daarover mee. De ene huiskamer heeft frisgroene muren en licht gekleurd meubilair, de andere warmrode accenten en stoere houten meubels. De slaapkamers zijn het domein van de cliënten. Iedereen is vrij om die naar eigen smaak in te richten.

Alles aangepast

Vanzelfsprekend zijn alle woningen op Zonhove aangepast. Er zijn hoog-laag bedden, til- en plafondliften, verstelbare tafels en verstelbaar sanitair. Ook zijn er grote speelboxen voor de kleintjes. Verder wordt op maat ingespeeld op de behoeften van cliënten. De huiskamer in de autismegroep is prikkelarm. Er zijn afgeschermde zithoeken om tot rust te komen en plankjes met pictogrammen zorgen voor veel structuur in de woningen.

Rijke historie

Zonhove heeft een rijke geschiedenis. Al vanaf 1963 zijn we gespecialiseerd in de behandeling van mensen met een meervoudige beperking. Eerst alleen voor kinderen en jongeren, later ook voor volwassenen. Ook heeft Zonhove steeds meer kennis in huis gehaald op het gebied van zeer complexe beperkingen. Al die tijd intensief werken met deze doelgroep zorgt voor een schat aan ervaring.

 

Download de plattegrond

Meer weten over nieuwbouw Zonhove

 

Week-
kalender
recreatie

Wil je weten wat er te doen is op locatie Zonhove?
Op de weekkalender zie je wat er te beleven is.

 

Klik hier

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.