Buitenschoolse opvang

Ontspannen na school, op studiedagen en in schoolvakanties

Na een drukke schooldag lekker ontspannen en leuke dingen doen met leeftijdgenootjes. Dat kan op onze buitenschoolse opvang (BSO) in Son, Eindhoven en Den Bosch. Ook op studiedagen, op zaterdagen (alleen in Den Bosch en Son) en in schoolvakanties bieden onze BSO’s een veilige en vertrouwde plek waar ontspanning én de zorg- en ontwikkelingsvragen van je kind centraal staan.

 

De BSO van SWZ zorg is er speciaal voor kinderen met een lichamelijke of (ernstig) meervoudige beperking en voor kinderen met een langdurige ziekte die onderwijs volgen op de Mytylschool Gabriël in Den Bosch, de Mytylschool Eindhoven en de Emiliusschool in Son.

 

Het is een gespecialiseerde BSO waar we kinderen in een groep de zorg en ondersteuning bieden die bij hen past. Samen met jou als ouder en met school stemmen we af waar je kind behoefte aan heeft; ontspannen, spelen, maar ook bijvoorbeeld sociale contacten leggen of zelfredzamer worden kunnen aandachtspunten of doelen zijn. Al staat ontspanning voorop, we sluiten ook graag aan bij de zorg- en begeleidingsvragen die gelden voor jouw kind.


Onze (persoonlijk) begeleiders weten waar ze het over hebben: ze zijn pedagogisch opgeleid en/of geschoold in specifieke zorghandelingen. Zo zijn onze BSO’s veilige, vertrouwde en fijne plekken voor je kind, waardoor je als ouder of verzorger met een gerust hart kunt werken of zelf iets kunt ondernemen op de tijden dat je zoon of dochter bij ons op de BSO is. 

 

Wil je meer informatie of je kind aanmelden voor de BSO?

Neem dan contact op met onze zorgbemiddelaars. Onze gedragskundigen kijken via een screening en samen met jou of je kind past op onze BSO. Als dat zo is, heb je een indicatie nodig. Ook daar kan de zorgbemiddelaar je alles over vertellen.

Waar, voor wie en wanneer?

Je vindt onze BSO’s in Den Bosch, Eindhoven en Son. We zijn er voor leerlingen van het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs, van 4 tot en met 18-20 jaar.

 

  • We bieden in Eindhoven, Son en Den Bosch opvang na school, van 14.30 tot 17.30 uur.
  • In Son bieden we ook voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur, en BSO op zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur.
  • Op studiedagen en in de vakanties zijn kinderen welkom van 9.00 tot 17.00 uur.
  • In Den Bosch bieden we ook 1 keer in de maand zaterdagopvang van 9.30 tot 16.30 uur en organiseren we zo’n 7 keer per jaar een jongerenavond. Op die avonden onderneemt een groep VSO-leerlingen iets leuks. Denk aan een gezellig avondje bowlen, samen koken, naar de bios of een spelletjesavond.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. Onze zorgbemiddelaars helpen je graag verder. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.