Woonvorm De Eekelhof

De Eekelhof is een woonvorm waar woonbegeleiding en verzorging wordt geboden aan (jong)volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel eventueel in combinatie met gedrags- en/of psychiatrische problematieken. De woonvorm ligt centraal in het dorp Schijndel. De winkels zijn op loopafstand (10 minuten). Daarnaast is de woonvorm bereikbaar met openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde bushalte is op ongeveer 5 minuten loopafstand.

De Eekelhof is een gelijkvloerse woonvorm die verdeeld is in drie gangen, genaamd units. Iedere unit bestaat uit een gezamenlijke woonkamer met keuken, een gezamenlijke wasruimte, een kantoor voor medewerkers en acht naast elkaar gelegen studio’s. Iedere studio bestaat uit een woon- en slaapkamer en een badkamer. De studio’s zijn voorzien van een eigen aanrechtblad met opbergkasten en een oproepsysteem wat geactiveerd wordt zodra de cliënt een oproep, deze wordt doorgeschakeld naar de medewerker. De gevraagde ondersteuning wordt geboden zodra dit mogelijk is. De cliënt is, in het kader van eigen regie en zelfstandigheid, zelf verantwoordelijk voor het organiseren van huishoudelijke taken, dit eventueel met ondersteuning van begeleiding. Eenmaal per week komt er een schoonmaakbedrijf die de algemene ruimtes, de vloer van de studio en de badkamers schoonmaakt. Op de Eekelhof wordt 24 uurs zorg geboden, met in de nacht een slaapdienst.

Naast het wonen biedt de Eekelhof ook een logeerkamer aan. Deze logeerkamer is bedoeld voor cliënten met NAH die even uit de thuissituatie willen, om bijvoorbeeld het netwerk te ontlasten, of om tot rust te komen. Hierbij wordt een grote mate van zelfstandigheid van de cliënt verwacht.

Woonvorm De Eekelhof
De Eekelhof 93
5482 WH Schijndel
073-5474121