Kleding en schoenen

In onderstaand overzicht staat per onderwerp en per indicatie aangegeven wie wat betaalt.

Kleding & schoenen Cliënt
Begeleiding bij aanschaf kleding & schoenen SWZ Zorg
Kleding merken/labellen Cliënt
Wassen & stomen Cliënt
Handdoeken & bedlinnen SWZ Zorg

 

Kleding & schoenen Cliënt
Begeleiding bij aanschaf kleding & schoenen SWZ Zorg
Kleding merken/labellen Cliënt
Wassen & stomen Cliënt
Handdoeken & bedlinnen SWZ Zorg

 

Begeleiding bij aanschaf kleding
Kun je door jouw beperking niet zelf kleding of schoenen kopen? Dan zal SWZ zorg je daarbij helpen. We vragen eerst of jouw familie of vrienden kunnen helpen. Is dat niet mogelijk? Dan helpt SWZ zorg je hierbij en spreek je samen met je persoonlijk begeleider af op welke manier we dat doen.

Kleding merken/labelen
Als je op een locatie van SWZ zorg woont dan adviseert SWZ zorg, om al je kledingstukken te merken/labelen. SWZ zorg is niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte kledingstukken die niet gelabeld zijn. Je betaalt zelf de kosten van de labels.

Wassen & stomen
Je bent zelf verantwoordelijk voor het wassen, strijken en stomen van je kleding. Je kan hiervoor gebruikmaken van een wasserij die door SWZ zorg ingezet wordt (SWZ zorg kan je hierbij adviseren). De kosten hiervan betaal je zelf.

Handdoeken en bedlinnen
SWZ zorg verzorgt en betaalt het wassen, drogen en strijken van de eigendommen van SWZ zorg. Daaronder vallen zaken zoals handdoeken en het bedlinnen. SWZ zorg zorgt ervoor dat deze dagelijks beschikbaar zijn en worden gewassen. Ook tilbanden vallen hieronder.
Als je ervoor kiest om je eigen bedlinnen en/of handdoeken te gebruiken, ben je er ook zelf verantwoordelijk voor dat deze gewassen worden.

Als je kleding extra vaak gewassen moet worden (meer dan 1x per dag) door een medische aandoening (bijv. een overvloed aan speeksel) dan vergoedt SWZ zorg deze extra waskosten. De persoonlijk begeleider kijkt of je hiervoor in aanmerking komt. Je betaalt in dat geval een vast bedrag per maand voor het wassen van je persoonlijke was en SWZ vergoedt het overige bedrag. Dit vaste bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.