Medische hulpmiddelen

In onderstaand overzicht staat per onderwerp en per indicatie aangegeven wie wat betaalt.

Hulpmiddelen voor zorg en wonen SWZ Zorg
Mobiliteitshulpmiddelen SWZ Zorg
Hulpmiddelen voor individueel gebruik SWZ Zorg en/of Cliënt

 

Hulpmiddelen voor zorg en wonen SWZ Zorg
Mobiliteitshulpmiddelen SWZ Zorg
Hulpmiddelen voor individueel gebruik Cliënt

 

Hulpmiddelen voor zorg en wonen  SWZ Zorg
Mobiliteitshulpmiddelen  SWZ Zorg
 Hulpmiddelen voor individueel gebruik  SWZ Zorg en/of cliënt

 

Hulpmiddelen voor zorg en wonen  SWZ Zorg
Mobiliteitshulpmiddelen  SWZ Zorg
 Hulpmiddelen voor individueel gebruik  Cliënt

 

Heb je een hulpmiddel nodig om je zelfstandigheid te vergroten of te behouden dan neemt je persoonlijk begeleider contact op met een van onze paramedici. Zij geven advies en kunnen een passend hulpmiddel voor je aanvragen.

Hulpmiddelen voor zorg en wonen
Dit zijn hulpmiddelen die door meerdere personen gebruikt worden, zoals tilliften en douchestoelen en ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) hulpmiddelen. SWZ zorg zorgt dat deze hulpmiddelen aanwezig zijn en betaalt deze ook als er een (medische) hulpvraag is.

Mobiliteitshulpmiddelen
Mobiliteitshulpmiddelen zijn hulpmiddelen waarmee je je binnenshuis en buitenshuis kunt verplaatsen zoals bijvoorbeeld een rolstoel of rollator. De paramedicus van SWZ zorg bepaalt samen met jou of je dit nodig hebt. SWZ zorg vraagt dit hulpmiddel voor je aan bij het zorgkantoor als er een (medische) hulpvraag ligt. De paramedicus draagt er zorg voor dat je het juiste hulpmiddel krijgt en op een prettige manier kan gebruiken.

Hulpmiddelen voor individueel gebruik
Er zijn ook hulpmiddelen beschikbaar die alleen door de cliënt gebruikt worden, denk hierbij aan bijvoorbeeld een communicatiemiddel, aangepaste kleding of eet- en drinkmiddelen. Een paramedicus van SWZ zorg zal aan de hand van jouw hulpvraag uitzoeken welk hulpmiddel het beste bij jou past en vraagt deze voor je aan. De paramedicus kan je vooraf vertellen of SWZ zorg de aanschaf van dit hulpmiddel betaalt of dat je dit zelf moet betalen. Als je de kosten zelf moet betalen kun je deze mogelijk declareren bij je zorgverzekering.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.