Het activiteitencentrum in Eindhoven (AC Eindhoven) biedt dagbesteding aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Cliënten worden bij de activiteiten ondersteunt door een team van professionele begeleiders.  Het activiteitencentrum biedt een breed scala aan activiteiten,waaronder houtbewerking, kaarsen maken, tekenen en schilderen, taalvaardigheden, computervaardigheden en kookvaardigheden. In overleg met de cliënt wordt een passend activiteitenprogramma samengesteld. Afspraken daarover worden vastgelegd in een Persoonlijk Plan.

Het Activiteitencentrum is op werkdagen geopend van 10.00 – 15.30 uur. De cliënten worden ’s morgens om half 10 eerst ontvangen met koffie en thee in de gezamenlijke ruimte. Daarna beginnen ze met de activiteiten om 10.00 tot 12.00 uur. Tussen de middag is het lunchpauze van 12.00 – 13.00 uur. In die tijd is er ook gelegenheid om te rusten. En is er tijd voor ondersteuning bij de zorg. Van 13.00 – 15.30 uur zijn er weer activiteiten met tussendoor een koffiepauze om 14.15 uur.

Bij AC Eindhoven is ook een verkooppunt waar op werkdagen tussen 10.00 en 15.30 uur handgemaakte, ambachtelijke producten worden verkocht, die door onze cliënten gemaakt zijn. Er is een wisselende collectie. Het is dus zeker de moeite waard om eens binnen te lopen!

Het activiteitencentrum is actief betrokken bij initiatieven met diverse partners in de wijk, zoals scholen, vrijwilligerswerk, welzijns- en buurtwerk, woonbedrijf en andere zorgaanbieders. De vraag van de cliënt staat centraal bij het aanbieden van activiteiten. We bekijken hoe we iemands doelstellingen zo goed mogelijk kunnen realiseren via verschillende programma’s. Door het brede activiteitenaabod kan er voor ieders interesse een passend activiteitenaanbod samengesteld kan worden.

Naast professionele begeleiding en zorg heeft AC Eindhoven ook een functie binnen de wijk. Er werken bij ons ook vrijwilligers. Zij vinden een zinvolle daginvulling en leveren een waardevolle bijdrage aan de dagbesteding van cliënten. Door het verkooppunt is er regelmatig contact en interactie met bewoners uit de wijk. Het activiteitencentrum is gevestigd in woonwijk ‘de Barrier’ (stadsdeel Woensel-Noord),
en ligt aan de kruising van de 1e Lieve de Keylaan – Oude Bosschebaan. Pal achter het tankstation van Total.
Adres: Palladiostraat 27 in Eindhoven. Tel. 040 – 2649070