Mensen met hersenletsel die het behandelprogramma Hersenz hebben gevolgd; functioneren ook op lange termijn beter. Ze zijn meer tevreden met hun participatie, hebben minder behoefte aan zorg, ervaren een betere algemene gezondheid en hebben minder problemen met sociale activiteiten. Ook hun zelfwaardering neemt toe.Dit blijkt uit een tweede meting onder cliënten die Hersenz gevolgd hebben. De meting is uitgevoerd door Maastricht University.

Meer over deze meting kun je hier lezen: https://www.hersenz.nl/nieuws/behandeling-hersenz-beklijft

Hersenz is een behandelprogramma voor mensen met hersenletsel die op de lange termijn problemen ondervinden in hun dagelijks leven door hun hersenletsel en die (beter) willen leren omgaan met gevolgen zoals vermoeidheid, overprikkeling, moeite met plannen en organiseren en gedragsproblemen. Het programma bestaat uit een combinatie van groepssessies en individuele trainingssessies bij cliënten thuis. Cliënten leren strategieën aan die zij ook ná het beëindigen van het programma kunnen inzetten om beter om te gaan met de gevolgen van hun hersenletsel.

Wilt u meer weten over Hersenz? SWZ organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten en inloopspreekuren. 
U bent van harte welkom om deze te bezoeken. U kunt zich aanmelden voor een van de bijeenkomsten via https://www.swzzorg.nl/ik-wil-ondersteuning/hersenz/.