SWZ gebruikt ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie
Goede merkbare mensgerichte zorg brengt met zich mee dat SWZ de beschikking heeft over veel informatie en gegevens van personen. Dat betreft gegevens van cliënten in het kader van de geboden zorg en ondersteuning, maar ook gegevens van medewerkers in het kader van goed werkgeverschap en gegevens van externe partijen. Vaak zijn dat ook zeer privacygevoelige gegevens, zoals gezondheidsgegevens.
Al deze partijen moeten erop kunnen rekenen dat wij zorgvuldig met deze gevoelige gegevens omgaan. Daarom willen we persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie op een veilige manier communiceren. Dat is nodig omdat de huidige kanalen – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post – kwetsbaar zijn.
Vanaf 1 maart gebruikt SWZ ZIVVER om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Hierdoor garanderen wij dat wij deze gevoelige informatie met de modernste beveiliging versturen, en dat niemand anders dan u de inhoud van de e-mail kan lezen.

Hoe opent u een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?
Hebt u een e-mail ontvangen van SWZ via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder).

Bericht openen met een toegangscode
U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code
U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Berichten lezen met een eigen ZIVVER-account
De meest veilige en gemakkelijke werkwijze om e-mail berichten te ontvangen van SWZ, is zelf een gratis ZIVVER-account aan te maken. Dan kun u direct alle mails inzien, zonder een code te gebruiken.
In deze filmpjes ziet u hoe u een eigen Zivver account kun aanmaken of hoe u zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?
U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer door aan ons!
Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. U kunt ons op de gebruikelijke wijze op de hoogte stellen van wijzigingen: via uw vaste contactpersoon. Voor cliënten is dit uw persoonlijk begeleider of behandelaar.

Meer over ZIVVER
Met ZIVVER kun je veilig e-mailen en bestanden uitwisselen. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud, zoals persoonsgegevens, dossiers, verslagen of andere informatie die u veilig wilt versturen. Verstuurt u een bericht via ZIVVER, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt ZIVVER met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Vragen?
Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over ZIVVER? Neem dan contact op via: zivver@swzzorg.nl.
Meer weten? Zie www.zivver.nl.