Home | Contact | Zonhove | Youforce| Caren
nieuwsoverzicht >

Zonhove

Wonen op Zonhove betekent veel gezelligheid, maar ook voldoende privacy. Elke Brink heeft een gezamenlijke woonkamer. Daar ontmoeten cliënten elkaar en eten ze samen. De eigen kamer is de privéplek waar je je kunt terugtrekken. Bijvoorbeeld om rustig tv te kijken.

Meehelpen in huis
Zoveel mogelijk helpen de cliënten een handje mee. Bijvoorbeeld bij het dekken van de tafel. Dat is gezellig en goed om vaardigheden op peil te houden. Sommige groepen koken op zaterdag zelf. Zin in wat extra’s, zoals pannenkoeken of een taart bakken? Geen probleem en cliënten doen vaak zelf de boodschappen.

Elke Brink z’n eigen sfeer
De knusse woningen op Zonhove heten Brinken. Je woont bijvoorbeeld op Brink 16, of op Buitenbrink 5. Elke Brink heeft een eigen sfeer. De cliënten praten daarover mee. De ene huiskamer heeft frisgroene muren en licht meubilair, de andere warmrode accenten en stoere houten meubels. De slaapkamers zijn het domein van de cliënten. Iedereen is vrij om die naar eigen smaak in te richten.

Alles aangepast
Vanzelfsprekend zijn alle woningen en het Logeerhuis aangepast. Er zijn hoog-laag bedden, til- en plafondliften, verstelbare tafels en verstelbaar sanitair. Ook zijn er grote speelboxen voor de kleintjes. Verder wordt op maat ingespeeld op de behoeften van cliënten. De huiskamer in de autismegroep is prikkelarm. Er zijn afgeschermde zithoeken om tot rust te komen en plankjes met pictogrammen zorgen voor veel structuur.

Lees hieronder meer over De Brinken

 

SWZ Zonhove
Nieuwstraat 70
5691 AG Son
0499-471 241

Heb je een vraag?
Neem contact op met het cliëntbureau,

SWZ
Nieuwstraat 70
5691 AG, Son
☎ 088799-8222
zorgbemiddeling
@swzzorg.nl