Zitten, liggen, lopen, fietsen; het lijken vanzelfsprekende bewegingen, maar soms kost dit veel moeite of doet het pijn. Heb jij of heeft je kind een beperking*, dan weet je precies wat we bedoelen. Bij SWZ weten we dat ook. Daarom zoeken we samen naar passende oplossingen voor het verbeteren van houding en mobiliteit.

Specialisten
SWZ beschikt over een gespecialiseerde fysiotherapeut en ergotherapeut. Zij voeren eerst gericht onderzoek uit en observeren jou of je kind bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Daarna bekijken ze welke verbeteringen mogelijk zijn. Als dit zinvol is, wordt overlegd met een gedragskundige, gespecialiseerd technicus of revalidatiearts. Uiteindelijk vloeit hier een aanbeveling ‘op maat’ uit, bijvoorbeeld:

  • behandeling (kort- of langdurend)
  • training
  • advies
  • coaching

Waar?
De behandeling die zich richt op het verbeteren van houding en mobiliteit is met name beschikbaar in Son en Breugel (locatie Zonhove), maar kan ook op een andere locatie van SWZ plaatsvinden.

Aanmelden
Voor een behandeling bij SWZ kun je telefonisch contact opnemen met het Bedrijfsbureau Behandeling: 0499 – 489 951. Je krijgt daarna een aanmeldformulier toegestuurd. Wanneer jij of je kind in aanmerking komt voor de behandeling, nodigen we je uit voor een gesprek. We gaan dan nader in op de hulpvraag. Samen bekijken we of SWZ de meest geschikte partner is. Is dat zo, dan schakelen we de noodzakelijke deskundigheid in.

* SWZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, (ernstig) meervoudige beperking en niet aangeboren hersenletsel (NAH)