De meeste mensen vinden het geen pretje om naar de tandarts te gaan. Heb je een beperking*, dan kan het extra vervelend zijn. Bijvoorbeeld vanwege overbeweeglijkheid, angst of specifieke tandproblemen. Dan is er meer deskundigheid nodig dan een gewone tandartspraktijk in huis heeft. SWZ verwelkomt u graag op de afdeling gespecialiseerde mondzorg.

Ervaring en rust
Hier werken een gespecialiseerde tandarts en assistent. Zij hebben veel ervaring met mensen met een beperking. Ook de praktijkruimte, apparatuur en werkwijze zijn op de doelgroep aangepast. De behandelingen vinden plaats in een rustige omgeving. Voor elke afspraak wordt voldoende tijd gereserveerd.

Kiest u voor tandheelkundige zorg bij SWZ, dan kunnen wij het volgende bieden:

  • preventieve zorg, zoals advies over poetsen, fluoride-gebruik en eet- en drinkgewoonten
  • controles
  • behandelingen

In overleg
Wanneer jij, of je kind, in aanmerking komt voor de gespecialiseerde tandarts, nodigen we je uit voor een intakegesprek. De tandarts doet dan ook een eerste mondonderzoek. Op basis daarvan wordt bepaald welke behandeling gewenst is en hoe die het beste uitgevoerd kan worden. Als dit zinvol is, kan de tandarts vooraf kalmerende middelen voorschrijven. Er is voldoende gelegenheid om over al deze zaken samen te overleggen.

Samenwerking
Als dit nodig is, werkt de tandarts samen met andere deskundigen, bijvoorbeeld een Arts Verstandelijk Gehandicapten, logopedist, orthodontist of medewerkers van andere tandheelkundige centra.Wanneer een behandeling onder algehele narcose.plaatsvindt, gebeurt dit in een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde.

Waar?
De gespecialiseerde tandarts werkt in Son en Breugel (locatie Zonhove) op dinsdag en donderdag.

Afspraak maken
Een afspraak maken kan rechtstreeks via telefoonnummer 088-799 8050. Ook met vragen over de tandheelkundige zorg kun je dit nummer bellen of mailen naar tandarts@swzzorg.nl.

Bij spoed- of pijnklachten kun je buiten de werktijden, in het weekend en tijdens vakanties bellen naar de Tandartsenpost Eindhoven, tel. 040- 311 1915.

Meer informatie
Wil je meer weten over SWZ algemeen? Kijk hiervoor op onze website www.swzzorg.nl. Of neem contact op met de zorgbemiddelaar tel. 088- 799 8222 of per mail zorgbemiddeling@swzzorg.nl.

* SWZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, ernstig meervoudige beperking en niet aangeboren hersenletsel (NAH)