13-03-2024

SWZ zorg start met een NAH inloopspreekuur in Eindhoven

In samenwerking met het NAH Netwerk Zuidoost Brabant start SWZ zorg vanaf 26 maart in Eindhoven met een inloopspreekuur voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Als je te maken krijgt met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) komt er veel op je af. Niets is meer zoals vóór het hersenletsel. Dat roept heel veel onzekerheid en vragen op. Vragen die onze ervaringsdeskundigen graag beantwoorden tijdens het inloopspreekuur.

 

Iedere vierde dinsdagochtend van de maand organiseert SWZ zorg in Eindhoven een inloopspreekuur waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen. Dit inloopspreekuur wordt geleid door NAH ervaringsdeskundigen. Zij bieden een luisterend oor en hebben aan een half woord genoeg. Ook kunnen de ervaringsdeskundigen de weg wijzen in het zorg- en ondersteuningsaanbod rondom hersenletsel en tips uitwisselen. Mensen met NAH, hun naasten en andere geïnteresseerden kunnen vrijblijvend binnenlopen. Aanmelding vooraf is niet nodig.

 

Waar en wanneer

Iedere 4e dinsdagochtend van de maand van 10.30 tot 12.00 uur bij SWZ Activiteitencentrum Eindhoven, Palladiostraat 27, 5624 AB Eindhoven

 

Niet-aangeboren hersenletsel

Jaarlijks krijgen naar schatting 130.000 mensen te maken met een vorm van hersenletsel.  NAH kan door verschillende oorzaken ontstaan, waaronder een herseninfarct of -bloeding, hersentumor of ongeval. Er is niet één hersenletsel gelijk aan het andere, voor iedereen zijn de gevolgen verschillend. Naast zichtbare gevolgen, zoals verlamming of spraakproblemen, zijn er ook veel onzichtbare gevolgen. Voorbeelden hiervan zijn vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, verhoogde prikkelgevoeligheid en veranderingen in karakter en gedrag. Vooral deze onzichtbare gevolgen zijn nog te weinig bekend. Mensen met NAH stuiten dan ook vaak op onbegrip.

NAH is een chronische aandoening, je moet leren leven met de beperkingen. Ook de naasten moeten leren omgaan met een veranderde persoon en een veranderd leven.

 

Inloopspreekuur-NAH-Eindhoven.jpg

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.