SWZ activiteitencentrum Son

Op ons activiteitencentrum in Son bieden wij arbeidsmatig werk aan voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en/of met een lichamelijke beperking (LG) en cliënten met een ernstig meervoudige beperking (EMB). 

 

Wil je op dit activiteitencentrum komen werken dan is het belangrijk dat je, binnen jouw mogelijkheden, met bepaalde verantwoordelijkheden om kunt gaan. Omdat je echt bij ons komt werken is het belangrijk dat we leren om goed met elkaar samen te werken, zelfstandig taken te kunnen uitvoeren, respectvol met elkaar om gaan en goed communiceren over de werkzaamheden.

Adresgegevens

Nieuwstraat 70
5691 AG Son
0499 471 241

Neem een kijkje binnen:

Wij bieden verschillende werkzaamheden aan op ons activiteitencentrum, zodat je iets kunt kiezen wat goed bij jou past:  

  • Op de boerderij is plaats voor 12 cliënten waar op basis van ieders kwaliteiten dieren verzorgd worden. Momenteel zijn alle dieren, vanwege de aankomende nieuwbouw, overgeplaatst en worden er op de boerderij andere activiteiten aangeboden op het gebied van dieren en tuin. 
  • De cliënten die bij de wasserij werken, helpen zorgteams met het wasgoed en het plastic afval. Er is plaats voor 6 cliënten. De werkzaamheden binnen de wasserij zijn duidelijk, overzichtelijk en herhalen zich dagelijks. Hierdoor weten cliënten wat er van ze verwacht wordt. De wasserij haalt de waszakken op en brengt de was weer schoon en droog terug. Werk je bij de wasserij dan ben je veel op pad; je moet dan ook goed om kunnen gaan met het verkeer op het terrein. De begeleiding vindt plaats op de locatie van de wasserij. 
  • De overige arbeids- en kantoorwerkzaamheden voor maximaal 12 cliënten bestaan uit terugkerende taken en gevarieerde taken afhankelijk van de opdracht van een werkaanbieder. De terugkerende taken zijn bijvoorbeeld het versnipperen van privacygevoelige documenten, versnipperwerk ophalen, enveloppen etiketteren en kopieeropdrachten uitvoeren. Je werkt in een vast team, maar je ontmoet ook mensen buiten het vaste team als je bijvoorbeeld werk gaat ophalen of wegbrengen. Je hebt een vast werkgebied, maar er zijn ook werkzaamheden buiten deze ruimte, zoals oud papier ophalen en post rondbrengen op het terrein. 
  • Er zijn verschillende dienstverlenende werkzaamheden voor de zorgteams op Zonhove, voor maximaal 12 cliënten. Een paar voorbeelden zijn de afwas van verschillende afdelingen schoonmaken en terugbrengen, afdelingen van boodschappen voorzien en bijbestellen, koffers halen en/of brengen naar het logeerhuis en de Emiliusschool en receptiewerkzaamheden zoals het bemannen van de balie en bezoekers ontvangen en wegwijzen. 
  • Bij de kaarsenmakerij is het werk gericht op het aanbieden van ambachtelijke activiteiten. De kaarsen die wij maken moeten aan kwaliteitseisen voldoen om te kunnen worden verkocht in onze eigen winkel Kado & Zo en bij andere verkooppunten. De cliënten die werkzaam zijn binnen de kaarsenmakerij zijn graag creatief bezig met hun handen. Zij hebben een goede prikkelverwerking, halen er energie uit om mooie producten voor de winkel te maken, voelen zich verantwoordelijk voor hun werkzaamheden en gaan netjes met de spullen en materialen om. Ook kunnen ze (vrij) goed zelfstandig werken, aangeven wanneer ze klaar zijn met hun werk, continue geconcentreerd werken en hebben ze een goede omgang met de andere cliënten. Wij ondersteunen de cliënten hierbij waar nodig.
  • Het werken bij de houtafdeling & creatief is gericht op het aanbieden van ambachtelijke activiteiten. De producten die cliënten maken, moeten aan kwaliteitseisen voldoen om ze te kunnen verkopen in onze eigen winkel Kado & Zo en bij de andere verkooppunten. De activiteit schilderen is gericht op het schilderen van de houtproducten die gemaakt worden bij de houtbewerking. De werkstukken die wij afleveren dienen zo netjes mogelijk geschilderd worden door de cliënten. 
  • Bij Toermalijn werken cliënten in een rustige, beschutte omgeving met een duidelijk en voorspelbaar dag/weekprogramma. De activiteiten zijn gericht op herkenbaarheid en de wensen, mogelijkheden en talenten van cliënten. Cliënten werken hier aan arbeidsmatige, individuele taken, zoals: sorteren, rijgen, puzzelen en mozaïeken. En er zijn ook belevingsgerichte groepsactiviteiten, zoals muziek, koken, spel, voorlezen, knutselen en wandelen. 
  • Robijn is een belevings- en sfeergerichte afdeling met zeer intensieve zorg/begeleiding in beschutte omgeving. Robijn is gericht op activering en biedt een enthousiaste, spontane sfeer. Begeleiding helpt en ondersteunt in het ontwikkelen van vaardigheden en mogelijkheden. Het aanbieden van gevarieerde sfeergevoelige activiteiten, afwisselend met licht arbeidsmatig werk zonder productie/-werkdruk met als doel zinvolle dagbesteding.
  • Bij Saffier vormen regelmaat en structuur de rode draad. De begeleiding is gericht op het bevorderen van zelfvertrouwen, zelfrespect en individualiteit, aangepast op ieders eigen structuur, wensen en behoeften. Wij bieden een prikkelarme en gestructureerde werkomgeving, waarbij de cliënten hun eigen programma kennen. Het activiteitenaanbod is variërend van arbeidsmatig werk tot activiteiten waarbij de sfeer centraal staat, zoals een gezelschapsspel, muziek activiteit, voorlezen of koken.
  • De Kwarts is gericht op het bevorderen van zelfvertrouwen, zelfrespect en individualiteit. Wij bieden een prikkelarme en gestructureerde werkomgeving. Cliënten worden gestimuleerd om materialen op te halen en weg te brengen, om de sociale contacten binnen een beschermde omgeving langzaam uit te breiden. Het activiteitenaanbod is zoveel mogelijk gericht op arbeidsmatig werken.  
Kenmerken
EMB
NAH/LG
Dagbestedingslocatie
Uiteenlopende en aansluitende activiteiten

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.