SWZ woonvorm
De Rietbeemd - Vicaris Aertsweg 

SWZ Woonvorm De Rietbeemd is een appartementencomplex waar 10 bewoners wonen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een meervoudige beperking. Op de begane grond bevindt zich een gezamenlijke ruimte waarvan de cliënten en medewerkers gebruik kunnen maken. Gezamenlijke ontmoetingen zijn er tijdens eet- en koffiemomenten. Elk appartement heeft een ruime woonkamer, een keuken met 4-pits-kookplaat en een ruim balkon. Voorzien van een ruime badkamer, aparte slaapkamer, gastentoilet en een hal/berging met aansluiting voor de wasmachine.  

Adresgegevens

Woonvorm De Rietbeemd - Schijndel
Rietbeemdweg 18
5482 JA Schijndel
073 888 70 64

wvrietbeemd@swzzorg.nl

Neem een kijkje binnen bij locatie De Rietbeemd:

Deze woonvorm is opgesplitst in drieën; 

  • Appartementen op de Rietbeemdweg 
  • Appartementen op de Vicaris Aertsweg 
  • Diverse appartementen in Schijndel waar 24-uurs zorg/begeleiding op afstand geboden wordt.  


Deze woonvorm is geschikt voor cliënten met een aangeboren of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De mate van zelfstandigheid is divers. Alle ondersteuningsvragen hebben een individueel karakter en binnen 24-uurs zorg afgestemd op de behoeften van de cliënt.  

Cliënten die binnen woonvorm De Rietbeemd wonen hebben meer nabijheid nodig, met vaak een uitgebreidere verzorging. Cliënten die binnen de Vicaris Aertsweg wonen en de andere woningen in Schijndel zijn meer zelfstandig, zij wonen eventueel samen met een partner. En zij hebben ondersteuning nodig bij de algemene en huishoudelijke dagelijkse levensverrichtingen of hebben alleen begeleiding/aansturing nodig. Daarnaast krijgen verschillende cliënten die in diverse appartementen in Schijndel wonen ambulante begeleiding van persoonlijk ondersteuners, die werken binnen het team van De Rietbeemd. De leeftijd ligt tussen de 30 en 75 jaar. 

Kenmerken
NAH/LG
Ruime appartementen
24/7 begeleiding
Ondersteuning bij persoonlijke hulpvragen

Woonvorm Vicarus Aertsweg 
De appartementen op de Vicarus Aertsweg zijn een onderdeel van Woonvorm De Rietbeemd. Deze ruime woningen hebben een aparte slaapkamer, een aangepaste badkamer, een woonkamer, een keuken en een hal. Verder is er nog een kleine berging en een gezamenlijke fietsenstalling. De woningen op de 1e etage hebben een balkon. Er is geen gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Cliënten kunnen zo nodig aansluiten bij koffiemomenten in de gezamenlijke ruimte van de Rietbeemd. Er bestaat de mogelijkheid om een warme maaltijd te nuttigen bij de Rietbeemd voor het onderhouden van sociale contacten en het krijgen van een zelf gekookte (gezonde) maaltijd.   
 
Wij werken met geplande en ongeplande zorg. De zorg heeft een individueel karakter en wordt afgestemd op de behoeften van de cliënt. Wij zijn erg cliëntgericht en werken als team samen. De zorg/begeleiding is gebaseerd op een goed georganiseerde planning waardoor de cliënt weet waar hij/zij aan toe is. Zo wordt bijvoorbeeld de ochtendzorg in samenspraak met de cliënt op vaste tijdstippen afgesproken, rekening houdend met dienst/dagprogramma.  
  
Op onze locatie bieden we eenmaal in de week dagbesteding aan. Dit is een kleinschalige dagbesteding juist voor cliënten die snel overprikkeld raken.  Samen koken, creatief bezig zijn en bewegen staat centraal. Daarnaast kunnen de cliënten 1x per week deelnemen aan stoelyoga in de centrale ruimte op de Rietbeemd.  

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.