SWZ woonvorm Heriklaan Son

Woonvorm Heriklaan bestaat uit twee leefgroepen voor cliënten met een middelmatige/lage zorgintensiteit, waarbij de begeleidingscomponent hoog is. Ieder individu staat centraal en de focus ligt op het aanleren van nieuwe vaardigheden en zelfstandigheid. De twee leefgroepen bieden plaats aan ieder acht bewoners met een meervoudige beperking. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. De woonkamer en overige ruimtes zijn gemeenschappelijk. De in totaal 16 cliënten bestaan uit jongeren en volwassenen, zowel dames als heren, in de leeftijd vanaf 18 jaar.

Adresgegevens

Heriklaan 2-4
5691 WN Son
06 13 02 59 72
06 40 15 55 51

Neem een kijkje binnen:

De bewoners hebben allen een meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. De zorgverlening is gericht op het leren van een zo zelfstandig mogelijk leven. Waarbij de zorgverlening gericht is op het aanleren van algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL) en het instant houden van hetgeen geleerd is. Bewoners kunnen zichzelf in beperkte mate/tot volledig verzorgen. Ook kunnen zij zelfstandig activiteiten uitvoeren en ondernemen ze hier actie in. Wij begeleiden hen in het structuren van de dag waar nodig. De bewoners hebben inspraak bij hun zorg en via bewonersvergaderingen kunnen zij ideeën en wensen inbrengen op het gebied van wonen, verantwoordelijkheden en afspraken. 
 
Op Heriklaan 2 ligt het accent voornamelijk op het sociaal functioneren, waarbij wonen in een groep belangrijk is. Bewoners leren van elkaar, ondernemen samen activiteiten en wordt er samen gegeten. We dragen samen zorg voor de huishoudelijke taken. In deze leefgroep wonen vooral jongeren. Op Heriklaan 4 ligt het accent op zelfstandig functioneren, waarbij bewoners steeds (meer) keuzes zelf maken en leren hiervoor verantwoordelijk te zijn. Bewoners leren van elkaar en helpen elkaar bij het ondernemen van activiteiten. En wordt op deze woning samen gekookt en gegeten. We dragen samen zorg voor de huishoudelijke taken. 

Kenmerken
EMB
NAH/LG
2 woongroepen
Aanleren nieuwe vaardigheden

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.