Activiteitencentrum Helmond

Activiteitencentrum Helmond
Activiteitencentrum Helmond
Van Speijklaan 71
5703 XE Helmond
Telefoonnummer: 0492 – 472 800 / 0492 – 472 840

Het activiteitencentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 16.00 uur.

Vanaf medio juli 2015 is Activiteitencentrum Helmond gevestigd op een nieuwe locatie in Helmond, aan de Van Speijklaan 71.

In deze locatie is ook het activiteitencentrum van ORO gevestigd. SWZ en ORO hebben de handen ineengeslagen en de teams dragen samen de zorg voor de activiteiten van alle cliënten.

Activiteitencentrum Helmond biedt dagbesteding aan de kwetsbare burgers binnen Helmond. SWZ ondersteunt mensen met een (lichamelijke of meervoudige) beperking of NAH (niet-aangeboren hersenletsel) in alle fasen van hun leven.

Het activiteitencentrum bij Van Speijk biedt een breed aanbod aan activiteiten, denk hierbij aan sport, schilderen, houtbewerken, glas, mozaïek, computer, winkel etc. In overleg met de cliënt wordt er een passend activiteitenprogramma samengesteld. Afspraken hierover worden vastgelegd in een persoonlijk plan. Per dag zijn er ongeveer acht tot tien activiteiten waaruit gekozen kan worden. Er wordt gezamenlijk koffie/thee gedronken en geluncht.

Dagelijks zijn er ongeveer 40 cliënten aanwezig. De cliënten die bij Van Speijk hun dagbesteding hebben, worden bij de activiteiten en zorg ondersteund door een team professionele (activiteiten)begeleiders. Ook zijn er verschillende enthousiaste vrijwilligers actief.

Het activiteitencentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 16.00 uur en bevindt zich midden in een woonwijk in Helmond Oost. Derhalve heeft het centrum ook een wijkfunctie; mensen uit de wijk komen binnenlopen voor een praatje, een bezoek aan de winkel of komen in de avond een maaltijd eten die op locatie gemaakt wordt.