Welkom op jubileumfeest stadshobbywerkplaats

Aanstaande zaterdag is het de nationale Burendag. Een mooie gelegenheid om een tienjarig jubileum te vieren. De stadshobbywerkplaats (SHW) doet dit samen met wijkvereniging De Koolenkampen. Iedereen is welkom op deze feestelijke dag, waarop bezoekers kunnen deelnemen aan diverse leuke activiteiten. Maak kennis met het centrum, haar medewerkers en haar deelnemers (vaste bezoekers).

Afgelopen jaar vierde wijkvereniging De Koolenkampen zelf haar 40 .jarig bestaan. Toen ontstond spontaan het idee om samen het tienjarige jubileum van SHW aan te grijpen om meer bekendheid en begrip te krijgen voor onze kwetsbare medeburgers. Ofwel, om buurtbewoners en andere geïnteresseerden uit Veghel en omstreken, kennis te laten maken met de bezoekers en het aanbod van de SHW. De SHW is namelijk een activiteitencentrum dat ontmoeting, creatieve, educatieve en arbeidsmatige activiteiten biedt aan mensen met een psychische beperking, een psychiatrische aandoening en/of een lichamelijke beperking, met name mensen met een ‘niet aangeboren hersenletsel’. Het centrum is een samenwerkingsverband tussen GGZ Oost Brabant en SWZ.

Voor ieder wat wils

Op zaterdag 21 september worden de deuren wagenwijd opengezet. Er is voor ieder wat wils, voor jong en oud, dus iedereen is welkom! Zo is het mogelijk om een kijkje te nemen in het computerlokaal waar je wegwijs wordt gemaakt in het gebruik van de PC, een tablet of smartphone. Ook is het winkeltje geopend, waar allerlei leuke producten en hebbedingetjes te koop zijn die zijn gemaakt door de deelnemers van de SHW, zoals bijvoorbeeld aardewerk, schilderwerken en sieraden. Of neem deel aan een van de de workshops waarbij vogelhuisjes worden gemaakt, die op deze dag ook worden opgehangen op verschillende plekken in de wijk. Ook worden stoeptegels beschilderd die in de wijk een permanent plekje zullen krijgen, en kun je een wens doen bij de wensboom.

Kom zaterdag dus langs!

Het jubileumfeest is een dag waarop de SHW en wijkvereniging De Koolenkampen de buurtbewoners en overige geïnteresseerden uit Veghel en omstreken willen laten kennismaken met de deelnemers, vrijwilligers en andere medewerkers van het activiteitencentrum. De SHW is een plek waar mensen met verschillende achtergronden samenkomen: het centrum verbindt mensen met de (kwetsbare) medemens. Dit is de kracht van de SHW.

Het adres van de Stadhobbywerkplaats is: Parallelweg.Zuid 3a, te Veghel (vlakbij de oude LTS in wijk De Koolenkampen). Het feest zal plaatsvinden tussen 13.00 .17.00 uur. Tot zaterdag!