Maandag 11 juli organiseert Café Brein een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Thema van deze avond is ‘Onzichtbare gevolgen van hersenletsel

Wanneer je wordt getroffen door een hersenbeschadiging heeft dit vaak gevolgen voor je functioneren in het dagelijkse leven. Naast de zichtbare gevolgen, geeft hersenletsel ook bij veel mensen onzichtbare gevolgen. Denk hierbij aan veranderingen in denken, in je emoties en je gedrag. Mensen proberen hun leven weer op te pakken en merken dan dat het niet meer gaat zoals vroeger. Dit zijn vaak hele ingrijpende en moeilijke veranderingen, voor de persoon zelf en diens omgeving. Aan de buitenkant is vaak niets zichtbaar, wat tot onbegrip kan leiden in de omgeving. Hoe kan het dat iemand de ene dag kan fietsen en de andere dag totaal is opgebrand? De onzichtbare gevolgen en het onbegrip kan forse problemen geven in het dagelijks leven van de getroffene, maar ook voor diens omgeving.

Deze avond zal gastspreker Hans van Dam (docent en consulent hersenletsel, verpleegkundig specialist (neurologie) en publicist) vertellen en in gesprek gaan over onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Hoe ga je om met deze gevolgen en het onbegrip?
En waar kun je terecht voor hulp en advies.

Café Brein

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen. Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u van harte welkom in Café Brein Helmond.

Locatie

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.00 uur plaats in Lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.15 uur.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Lunchroom de Keyser, telefoonnummer 0492 590609