Een veilige plek waar kinderen samen spelen en zich thuis voelen.

 

Activiteiten, zorg en ondersteuning in een gezellige, veilige & zorgzame omgeving.

Je kind heeft een beperking, woont thuis, zit op school en dat gaat prima. Maar je merkt dat je zoon of dochter ook daarbuiten behoefte heeft aan contact met leeftijdgenoten. Samen iets doen of gewoon gezellig kletsen. Daarom biedt SWZ Gespecialiseerde buitenschoolse opvang (BSO) en daarnaast ook activiteiten tijdens schoolvakanties, studiedagen en 1x per maand op zaterdag. Voor (werkende) ouders een uitkomst en een zorg minder.

Onze begeleidsters zijn pedagogisch geschoold in specifieke zorg.

Bij de BSO in Den Bosch bieden we buitenschoolse opvang aan kinderen met een lichamelijke of (ernstige) meervoudige beperking of langdurige ziekte in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Zij krijgen activiteiten, zorg en ondersteuning in een gezellige en veilige omgeving samen met leeftijdsgenootjes.

Locatie binnen Mytylschool Gabriel Den Bosch

De BSO bevindt zich in het schoolgebouw van de Mytylschool Den Bosch. We hebben twee eigen ruimtes waarbij we ook gebruik mogen maken van de snoezelruimte, gymzaal en buitenspeelplaats van de school. De BSO is geopend van maandag t/m donderdag tot 17.30u.

Dagopvang tijdens vakanties 

Tijdens schoolvakanties, studiedagen en 1x op zaterdag bieden wij dagopvang aan. Studiedagen zijn in het BSO lokaal op de Mytylschool.

Groepsactiviteiten

De activiteiten worden afgestemd op leeftijd, interesse en mogelijkheden van de kinderen. Afhankelijk van de samenstelling van de groep stellen wij een passend activiteiten programma samen. Deze activiteiten zijn gevarieerd en gericht op ontspanning en een zinvolle dagbesteding.

Zorg op maat

  • Speciaal voor kinderen met een beperking
  • Deskundige begeleiding
  • In het schoolgebouw van de mytylschool
  • Buitenschoolse opvang en dagopvang tijdens schoolvakanties en studiedagen
  • Ontzorging van de ouders/verzorgenden
  • Een plek waar ontspanning en het eigen kunnen voorop staan!

Aanvullende diensten

De BSO zorgt tijdens de buitenschoolse opvang voor drinken en een tussendoortje. Tijdens studiedagopvang, vakantiedagopvang en op zaterdag nemen de kinderen zelf hun fruit en lunch mee. Voor kinderen, die een indicatie hebben voor vervoer, bieden wij vervoer naar huis. Dit is op basis van collectief vervoer en houdt in, dat de route het toe moet laten om collectief vervoer in te zetten.

Ken je SWZ?

BSO Den Bosch is onderdeel van SWZ. De BSO is een samenwerking tussen Gabrielschool Den Bosch en SWZ. De BSO maakt gebruik van zowel de binnen- als buitenfaciliteiten van de school. SWZ ondersteunt mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke beperking of een (ernstige) meervoudige beperking in alle fasen van hun leven.

Zijn wie je bent

Iedereen is anders, heeft andere behoeften en andere wensen. Wij proberen daar bij SWZ zo goed mogelijk op in te spelen. Zijn wie je bent, dat is het uitgangspunt. Bij ons krijg je volop de kans om je te ontwikkelen tot de persoon, die je wilt en kunt zijn.

Openingstijden BSO Den Bosch

Naschoolse opvang:
Maandag tot en met donderdag van 14.30 uur – 17.30 uur

Schoolvakanties en studiedagen:
Bij zelf brengen en ophalen 9.oo uur – 17.00 uur
Met taxivervoer van 9.45 uur – 16.15 uur

Zaterdagopvang:
1x per maand, van 09.30 – 16.30 uur

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met BSO Den Bosch via telefoonnummer 088 799  86 18. Of stuur een e-mail naar bso@swzzorg.nl.

Heb je een vraag over de aanmelding, indicatiestelling of financiering? Neem dan contact op met een van de Zorgbemiddelaars van SWZ, tel: 088 799 82 22 of stuur een e-mail naar client@swzzorg.nl


Gespecialiseerde BSO (Buitenschoolse opvang)

Kooikersweg 303
5223 KE Den Bosch
088-799 8618