Een veilige plek waar kinderen samen spelen en zich thuis voelen.

 

Activiteiten, zorg en ondersteuning in een gezellige, veilige & zorgzame omgeving.

Je kind heeft een beperking, woont thuis, zit op school en dat gaat prima. Maar je merkt dat je zoon of dochter ook daarbuiten behoefte heeft aan contact met leeftijdgenoten. Samen iets doen of gewoon gezellig kletsen. Daarom biedt SWZ Gespecialiseerde buitenschoolse opvang (BSO) en daarnaast ook activiteiten tijdens schoolvakanties en studiedagen. Voor (werkende) ouders een uitkomst en een zorg minder.

Onze begeleidsters zijn geschoold in specifieke zorg- en verpleegkundige handelingen.

Bij de BSO in Eindhoven bieden we buitenschoolse opvang aan kinderen met een lichamelijke of (ernstige) meervoudige beperking in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Zij krijgen activiteiten, zorg en ondersteuning in een gezellige en veilige omgeving samen met leeftijdsgenootjes.

Locatie binnen Mytylschool Eindhoven

De BSO bevindt zich in het schoolgebouw van de Mytylschool Eindhoven. We hebben een eigen ruimte waarbij we ook gebruik mogen maken van de buitenspeelplaats van de school. De BSO is geopend van maandag t/m donderdag. Dagelijks tot 17.30u en op woensdag tot 16.30u.

Dagopvang tijdens vakanties 

Tijdens schoolvakanties en studiedagen bieden wij dagopvang aan. Studiedagen zijn in het BSO lokaal op de Mytylschool. In de schoolvakanties op een locatie in Son en daar kunnen wij gebruik maken van extra faciliteiten.

Individueel afgestemde activiteiten

De activiteiten worden afgestemd op leeftijd, interesse en mogelijkheden van je kind. Afhankelijk van de samenstelling van de groep stellen wij een passend activiteiten programma samen. Deze activiteiten zijn gevarieerd en gericht op ontspanning en een zinvolle dagbesteding.

Extra activiteiten

Naast de BSO activiteiten is er de mogelijkheid om deel te nemen aan extra activiteiten, zoals een dansles van Step by step. Zwemmen bij zwemclub `t Zwemmertje behoort ook tot de mogelijkheden; dit is op eigen kosten. Dit alles vindt plaats in het schoolgebouw van de Mytylschool.

Zorg op maat

  • Speciaal voor kinderen met een beperking
  • Deskundige begeleiding
  • In het schoolgebouw van de mytylschool
  • Buitenschoolse opvang en dagopvang tijdens schoolvakanties en studiedagen
  • Ontzorging van de ouders/verzorgenden
  • Een plek waar ontspanning en het eigen kunnen voorop staan!

Aanvullende diensten

De BSO zorgt tijdens de buitenschoolse opvang voor drinken en een tussendoortje. Tijdens studiedagopvang en vakantiedagopvang nemen de kinderen zelf hun fruit en lunch mee. Voor kinderen, die een indicatie hebben voor vervoer, bieden wij vervoer naar huis. Dit is op basis van collectief vervoer en houdt in, dat de route het toe moet laten om collectief vervoer in te zetten. Bovendien kan in overleg met ons een afspraak gemaakt worden voor een behandeling op Blixembosch tijdens de buitenschoolse opvang.

Ken je SWZ?

BSO Eindhoven is onderdeel van SWZ. De BSO is een samenwerking tussen Mytylschool Eindhoven en SWZ. De BSO maakt gebruik van zowel de binnen- als buitenfaciliteiten van de school. SWZ ondersteunt mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke beperking of een (ernstige) meervoudige beperking in alle fasen van hun leven.

Zijn wie je bent

Iedereen is anders, heeft andere behoeften en andere wensen. Wij proberen daar bij SWZ zo goed mogelijk op in te spelen. Zijn wie je bent, dat is het uitgangspunt. Bij ons krijg je volop de kans om je te ontwikkelen tot de persoon, die je wilt en kunt zijn.

Openingstijden BSO Eindhoven

Naschoolse opvang:
Maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 uur – 17.30 uur
Woensdag van 12.45 uur – 16.30 uur

Schoolvakanties en studiedagen:
Bij zelf brengen en ophalen 9.oo uur – 17.00 uur
Met taxivervoer van 9.30 uur – 16.30 uur

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met BSO Eindhoven via telefoonnummer 06 36316795 (tussen 14.30 – 17.00 uur). Of stuur een e-mail naar bso-eindhoven@swzzorg.nl.

Heb je een vraag over de aanmelding, indicatiestelling of financiering? Neem dan contact op met een van de Zorgbemiddelaars van SWZ, tel: 088 799 82 22 of stuur een e-mail naar client@swzzorg.nl

Gespecialiseerde BSO (Buitenschoolse opvang)
Toledolaan 4
5629 CC Eindhoven
Tel. 06 36 31 67 95