Woonvorm de Rietbeemd is een appartementencomplex waar 10 cliënten wonen. Op de begane grond bevinden zich de kantoorruimtes en een gezamenlijke ruimte waar cliënten gebruik van kunnen maken. Gezamenlijke momenten zijn er tijdens eet –en koffiemomenten. Op de 1e verdieping zijn 2 appartementen en op de 2e en 3e verdieping zijn per verdieping 4 appartementen die middels een lift te bereiken zijn. Het gehele appartementencomplex is toegankelijk en voorzien van elektrische deuren. Elk appartement heeft een ruime woonkamer, een keuken met 4- pits kookplaat en een ruim balkon. Verder een ruime badkamer, aparte slaapkamer, gastentoilet en een grote hal / berging met aansluiting voor de wasmachine.

Vanuit deze locatie wordt er tevens 24-uurs zorg geboden aan 13 cliënten die binnen Schijndel wonen in een appartement van SWZ. Deze appartementen bevinden zich allemaal op de begane grond. Het merendeel is voorzien van een elektrische voordeur en hebben een loggia of tuin. Verder zijn ze voorzien van een ruime woonkamer, een keuken met 4- pits kookplaat, een aparte badkamer met douche en toilet. Het merendeel heeft een apart gastentoilet en een ruime hal. Alle appartementen hebben een aansluiting voor een wasmachine.

Cliënten hebben beperkingen als gevolg van een aangeboren of niet-aangeboren hersenletsel. De mate van zelfstandigheid is divers. Er zijn cliënten die zelfstandig kunnen wonen en alleen begeleiding nodig hebben en er zijn ook cliënten met een uitgebreidere verzorging (ADL). Alle ondersteuningsvragen hebben een individueel karakter. Er zijn een aantal cliënten die samenwonen met hun partner in het appartement. Daarnaast krijgen verschillende cliënten ambulante begeleiding van persoonlijk ondersteuners, die werken binnen het team van de Rietbeemd. Sommige cliënten maken naast de huisbezoeken ook gebruik van ambulante begeleiding via beeldbellen.

Woonvorm De Rietbeemd
Rietbeemdweg 18
5482 JA Schijndel
073 8887064