Het is fijn dat je kind thuis kan wonen, maar soms is de zorg heel zwaar. Er blijft nauwelijks tijd over voor jezelf. Ook uitstapjes met andere gezinsleden zijn moeilijk te organiseren. Je wilt hier wel iets aan doen, maar weet niet hoe. Dan is het goed om te weten dat SWZ diverse logeermogelijkheden voor je kind heeft, met deskundige begeleiding en leuke activiteiten. Daar profiteert iedereen van!

 Waarom logeren?
Logeeropvang is een uitstekend middel om een gezin een poosje te ontlasten. Dag in, dag uit zorgen voor een kind met een beperking* kan immers veel van ouders vragen. Ook wanneer je kind na een operatie tijdelijk meer zorg nodig heeft dan thuis mogelijk is, kun je aanspraak maken op logeeropvang.

Voor de kinderen en jongeren zelf is het een leuke en veilige manier om leeftijdgenoten te leren kennen. Dat vergroot hun sociale kring. Logeren kan daarnaast jongeren helpen bij het vinden van hun weg naar meer zelfstandigheid.

SWZ biedt een aantal logeermogelijkheden.

 Logeerhuis Zon
In Son en Breugel logeert je kind in het Logeerhuis Zon, dat onderdeel uitmaakt van de SWZ-locatie Zonhove. Dit is een ruim, beschermd en gastvrij terrein. Een veilige omgeving met tal van voorzieningen. Zorg, ondersteuning en begeleiding zijn 7 x 24 uur beschikbaar. Alles is erop gericht het verblijf gezellig en sfeervol te laten verlopen in een stimulerende woonomgeving.

In logeerhuis Zon heeft je zoon of dochter een eigen slaapkamer. In de gemeenschappelijke huiskamer wordt gegeten en organiseren we regelmatig activiteiten. ‘s Avonds zitten we gezellig bij elkaar, we doen een spelletje, kijken tv of luisteren naar muziek. Overdag maakt je kind op het terrein gemakkelijk contact met anderen. Bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan het overdekt zwembad, de kinderboerderij, zangclub, soos en het activiteitencentrum.

  • alle dagen van de week
  • flexibele aankomst- en vertrektijden
  • eventueel in combinatie met dagactiviteiten
  • vooraf reserveren

Veel kinderen die door de week logeren, volgen overdag tyltylonderwijs aan de Emiliusschool in Son en Breugel. Deze school ligt direct naast het Logeerhuis.

Vanuit BSO Den Bosch wordt er 1 weekend per maand in Son gelogeerd

Deskundige begeleiding
Als je kind bij SWZ logeert, kun je rekenen op deskundige begeleiding. Er is altijd 7 x 24 uur zorg en ondersteuning aanwezig. Onze professionele medewerkers zijn goed geïnformeerd over de logés. Hierdoor kunnen zij zorg op maat bieden.

* SWZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, ernstig meervoudige beperking en niet aangeboren hersenletsel (NAH)