Elke ouder wil dat zijn kind het thuis fijn heeft. Een geborgen en warme sfeer, veiligheid en persoonlijke aandacht. Ook als je kind door een beperking* niet meer thuis kan wonen, blijven die wensen hetzelfde. Bij SWZ begrijpen we dat. Wonen bij SWZ gaat daarom verder dan deskundige zorg en begeleiding. Wij zetten net dat stapje extra. Voor jóuw kind.

Volledig woonoverzicht zien? Klik hier!

Woonvorm Zonhove
In Son en Breugel, in het hart van het dorp, ligt de woonvorm Zonhove. Een ruim, beschermd en gastvrij terrein, met tal van voorzieningen. Kinderen en jongeren wonen hier in twee-onder-een-kap woningen. Elk huis biedt plaats aan vijf tot acht personen. De begeleiders kennen jouw zoon of dochter goed. Ze merken het op tijd als iemand niet lekker in zijn vel zit. Aandacht en betrokkenheid, er écht zijn voor de kinderen. Daar staat SWZ voor.

Je zoon of dochter heeft een eigen slaapkamer. In de gezellige gemeenschappelijke huiskamer eten we samen en organiseren we regelmatig activiteiten. Vooral de jongste kinderen hebben er behoefte aan veel bij elkaar te zijn. Oudere kinderen willen ook ruimte hebben om hun ‘eigen ding’ te doen. Bij SWZ ondersteunen we dat.

Vertrouwde omgeving
We proberen zo flexibel mogelijk in te spelen op de behoeften van de kinderen en jongeren. Daarom is er buiten Zonhove nog een woonvorm in Son en Breugel. Daar wonen jongvolwassenen. En wil je kind zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving blijven wonen? Geen probleem, want Zonhove heeft ook woningen voor volwassenen.

 

Meer dan wonen!
Bij SWZ staat welzijn hoog in het vaandel. Daarom organiseert onze afdeling Recreatie diverse vrijetijdsactiviteiten, onder andere in de schoolvakanties. Ook daarbuiten is er op Zonhove van alles te doen. Je kunt er gemakkelijk contact met anderen maken en samen iets ondernemen. De voorzieningen liggen dicht bij elkaar en het terrein is rolstoelvriendelijk. Ideaal voor een zelfstandig bezoekje aan bijvoorbeeld:

  • de kinderboerderij
  • het overdekte zwembad
  • de zangclub
  • de soos
  • het activiteitencentrum

 Specialisten in zorg
Uiteraard krijgt je kind op Zonhove 7 x 24 uur zorg, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Alle specialistische zorg en behandelafdelingen zijn op het eigen terrein gevestigd. De begeleiders worden bijgestaan door een Arts Verstandelijk Gehandicapten en een gedragskundige. Als het nodig is, zetten we extra deskundigheid in van een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en revalidatiearts. Verder werkt er een tandarts op Zonhove. We hebben op alle gebieden goed geschoolde medewerkers in huis, met veel kennis en ervaring.

School om de hoek
Veel kinderen die op Zonhove wonen, gaan overdag naar de ernaast gelegen Emiliusschool. Dat is een school voor tyltylonderwijs. Meer informatie hierover vind je op www.emiliusschool.nl. Jongeren die niet meer naar school gaan, kunnen aan verschillende dagactiviteiten deelnemen.

 Samen met ouders!
Natuurlijk wil je betrokken blijven bij de ontwikkeling van je zoon of dochter. Daarom leggen we samen met kind én ouders doelen vast in een Persoonlijk Plan. Aan de hand daarvan worden verzorging, begeleiding en behandeling vorm gegeven. Veel aandacht gaat uit naar het stimuleren en bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling. SWZ vindt een goed contact met ouders erg belangrijk. De persoonlijk begeleider van je kind is het vaste aanspreekpunt, maar als het nodig is kun je ook bij andere medewerkers terecht.

 

* SWZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, ernstig meervoudige beperking en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

wonen