SWZ activiteitencentrum Duinendaal Den Bosch

Wij bieden cliënten met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) op ons activiteitencentrum een daginvulling, sociale contacten en een weekstructuur. Wij vinden het belangrijk om samen met elke cliënt te bekijken wat de wensen zijn en wat er nodig is. Dit kan ook per dag voor een cliënt verschillend zijn. 

 

Onze openingstijden:  maandag t/m vrijdag 8.30- 17.00 uur; de activiteiten voor cliënten vinden plaats tussen 10.00-16.00 uur. 


Adresgegevens

Eerste Rompert 5 
5233 EA 's-Hertogenbosch 
073 642 23 45 

duinendaal@swzzorg.nl 

Neem een kijkje binnen:

Het activiteitencentrum is groot van opzet met veel verschillende activiteiten, maar straalt tegelijkertijd ook rust uit. Er heerst een gemoedelijke sfeer. We gaan met cliënten om zoals wij willen dat er met ons wordt omgegaan en we proberen ze bij zoveel mogelijk activiteiten te betrekken.  
 
We onderscheiden ons door een groot aanbod aan activiteiten en door ons hierin te blijven ontwikkelen. Dat doen we binnen de wensen van cliënten. Zo zijn we recent gestart met het aanbieden van de Ronnie Gardiner Methode (RGM). Dit is een vrolijke en gestructureerde oefenmethode voor de hersenen. Lees hier meer over RGM.
Ook zijn we op een andere manier aan de slag met activiteiten voor mensen met NAH in het project Zinvolle daginvulling. Daarbij kijken we op maat naar de behoefte en wensen die iemand heeft als het gaat om daginvulling en onderzoeken we de mogelijkheden in de maatschappij. Je leest meer over het project Zinvolle daginvulling in het SWZ zorg magazine.

We werken met een vast activiteitenprogramma en een zorgschema. Er is een mogelijkheid om te rusten, daarvoor hebben we rustkamers met bedden en stoelen. Het aantal cliënten is wisselend per activiteit en varieert tussen de 6 tot 10 personen. De leeftijdsverdeling is tussen de 25 en 85 jaar. De zorgvragen wisselen per cliënt en variëren van rusten op een bed tot ADL-zorg; zoals ondersteuning bij het naar het toiletgaan. Het is onze ambitie om ons in de nabije toekomst te profileren als een expertisecentrum.   

We zijn een ruim opgezet centrum waarin we zowel in een kleine als grote setting kunnen werken.  Door onze ruime ervaring en expertise halen wij het beste uit iedereen. 

Kenmerken
NAH/LG
Dagbestedingslocatie
Breed activiteitenaanbod
Vast activiteitenprogramma

Samenwerking met Wijkwerkplaats Oost

Wanneer cliënten met NAH op zoek zijn naar een kleinschaligere opvang waar zij zich vooral op het creatieve vlak kunnen ontplooien, verwijzen wij ze naar Wijkwerkplaats Oost. Dit is een non-profit organisatie voor mensen die om welke reden dan ook buiten het arbeidsproces vallen. De Wijkwerkplaats biedt hen een goede en zinvolle tijdsbesteding, zodat zij zich volwaardig burger voelen in onze samenleving. Zij worden begeleid door een medewerker van SWZ zorg waarbij er intensief wordt samengewerkt met enkele deskundige vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie op hun website.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We zijn bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur.