Son, 9 maart 2016

SWZ voegt waarde toe aan het leven van mensen met een beperking. Dit doen we door mensgerichte zorg te bieden en samen de mogelijkheden van de cliënt te ontplooien. Die toegevoegde waarde komt tot stand in de relatie tussen medewerker en cliënt; van mens tot mens.

Om onze visie nog beter in de praktijk te kunnen brengen, gaat SWZ aan de slag met een nieuwe manier van werken: zelforganiserende teams. We geven de medewerkers de verantwoordelijkheden en mogelijkheden om samen met de cliënt invulling te geven aan zorg en ondersteuning. Dat doen zij met een duidelijke visie met kaders waarbinnen de medewerkers de ruimte krijgen zelf beslissingen te nemen. Ons inspirerend kader.

Voor ons is zelforganisatie een middel en geen doel op zich. Het is ook geen bezuinigingsmaatregel. Het kan wel betekenen dat het geld anders verdeeld wordt zodat er meer ruimte ontstaat voor de zorg.

Wat merkt u hiervan? SWZ is een organisatie in beweging. De weg naar zelforganisatie zal niet altijd eenvoudig zijn. Wij weten waar we heen willen, maar hoe wij er komen is nog maar voor een stukje ingevuld. Wij nodigen u uit, om zich ook hierdoor te laten inspireren en om, samen met ons, invulling te geven aan de toegevoegde waarde.

Bekijk hier onze toekomstfilm: Van mens tot mens, met hart én hoofd.

inspirerend_cover