Onze oude bus had regelmatig problemen en werd te oud voor intensief gebruik. Mede dankzij een schenking kregen we dit jaar de mogelijkheid om naar een andere bus uit te kijken. Met verschillende medewerkers van SWZ zijn we in het voorjaar een traject gestart, waarbij zij tips en wensen konden doorgeven over waar de nieuwe bus aan zou moeten voldoen. In de tussen-
tijd kregen we een tip om na te gaan hoe het zit met de BPM-teruggave bij de aanschaf van een nieuwe bus. Deze regeling zou van toepassing zijn voor overheids- en zorginstellingen. En… SWZ kwam hiervoor in aanmerking!

Dit betekende dat wij een splinternieuwe bus konden aanschaffen voor hetzelfde geld, dat we anders kwijt zouden zijn geweest aan een goede, tweedehands bus! Medio oktober hebben we onze nieuwe bus opgehaald bij de garage. Vervolgens hebben we nog enkele aanpassingen gedaan, zoals
het plaatsen van een achteruitrijcamera en een brandblusser.

De nieuwe bus van SWZ

Feestelijke ontvangst
Op maandag 16 december hebben we samen met cliënten onze nieuwe bus in ontvangst genomen. Het was een mooie afsluiting van een geslaagd samenwerkingstraject.

Oude bus
We nemen nog niet volledig afscheid van onze oude bus, want woonvorm de Munsel gaat deze bus nog af en toe gebruiken. Hier wonen volwassen cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.